Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 22861 tot 22865
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Het westen van het failliete Oekraïne mag de EU dan al gunstig gezind zijn; het geld wordt in het pro-Russische oosten

Er zit geen geld meer in de Oekraïense schatkist en onze economie bevindt zich in een catastrofale staat’. Dat heeft interim-president Oleksandr Turchynov in het parlement gezegd. Rusland heeft na de gebeurtenissen van vorige week de geldkraan dichtgedraaid; de EU, Amerika en het IMF bekijken op welke manier ze de ergste nood kunnen lenen. De EU beloofde Oekraïne in november nog 20 miljard euro, op voorwaarde dat er duurzame hervormingen (lees een gigantisch besparingsplan) zouden worden doorgevoerd; iets waar president Janoekovytsj toen duidelijk geen zin in had en voor het gemakkelijke geld uit Moskou koos.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Nederland in top 3 duurste gasprijzen West Europa

De Nederlander betaalt meer voor zijn aardgas dan de meeste andere burgers uit Noord-West Europa. De betrekkelijk hoge gasprijs wordt enigszins gecompenseerd door het Nederlandse stroomtarief, dat onder de goedkoopste tarieven van Noord-West Europa valt.

In 2013 waren in Noord-West Europa alleen de Zweden en Denen meer kwijt per kWh gas. In ons land wordt de gasprijs in m3 berekend, wat neerkomt op 65 eurocent per m3. Opvallend is dat Nederland wat de gasvoorziening betreft in 2007 nog ongeveer op hetzelfde prijspeil zat als Duitsland. Door verschillende belastingverhogingen is ons aardgas inmiddels 1,5 eurocent hoger geprijsd per kWh dan dat van onze oosterburen. De Nederlandse overheid besloot daartoe om zo duurzame energie-investeringen te stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Dit bedrijf is zonder dat u het beseft overal aanwezig

Heeft u al ooit eens gehoord van de tandenborstelstrategie? Het is een zeer eenvoudige strategie. U zorgt ervoor dat uw bedrijf een product creëert dat klanten net als een tandenborstel minstens twee keer per dag nodig hebben.

Larry Page is de bedenker van dit idee en heeft ervoor gezorgd dat Google een mastodont van een bedrijf is dat producten creëert die iedereen minsten twee keer per dag nodig heeft. Met een reeks overnames heeft Google ervoor gezorgd dat het segment hardware bijna even groot is als het segment software. Zonder dat we het beseffen, integreert Google steeds meer producten in ons leven. Google kocht recent NestLabs maar deed ook al verschillende overnames in de robotica. Daarnaast zijn er de meer gekende projecten als Google driverless car en Google Glass.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Ex-secretaresse oplichter Madoff wil getuigen

Annette Bongiorno, de voormalige secretaresse van de Amerikaanse oplichter Bernard Madoff, is van plan zich voor de rechtbank als getuige te laten horen in de strafzaak die tegen Madoffs naaste medewerkers wordt gevoerd. Ook de ex-secretaresse zelf wordt verdacht van betrokkenheid bij de miljardenfraude.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Europa wacht een kronkelig pad

Het economisch herstel in Europa zal dit jaar sterk onregelmatig verlopen. En daar komt bij dat het zeker geen kwestie wordt van achterover leunen. Daarvoor waarschuwt UBS topman Weber.

Europa heeft de recessie van zich afgeschud, maar het herstel is, om de woorden van ECB topman Draghi te gebruiken, fragiel. En zo denkt ook de chairman van UBS erover, Alex Weber. Maar Weber gaat nog een paar stapjes verder dan Draghi, en kan dat ook vanuit zijn positie.