Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22866 tot 22870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Is dit de start van een globale valutacrisis?

De munten van de groeilanden staan onder druk door de lagere grondstofprijzen. De grote landen die afhankelijk zijn van export van grondstoffen zoals de Australische Dollar, de Braziliaanse Real en de Canadese Dollar staan mee onder druk. Is er een connectie met de forse daling van de Japanse Yen de laatste maanden? Mogelijk wel, zegt Mike Shedlock.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Amerikaanse economie krijgt tegenvaller te verwerken

De Amerikaanse economie kreeg een domper op de vreugde te verwerken: de durable goods orders over december lieten geheel onverwacht een daling zien van 4,3 procent. Daar hadden economen vooraf absoluut niet op gerekend. Hapert de groei?

Dat was even schrikken vanmiddag voor economen. De durable goods orders, zeg maar duurzame consumptieproducten, over december namen onverwacht sterk af met 4,3 procent. Ook als de altijd volatiele transportsector buiten beschouwing wordt gelaten resteert een min van 1,6 procent versus een verwachte groei van 0,5 procent. En ook de cijfers over november werden neerwaarts bijgesteld. Het volledige rapport vindt u hier.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Dit is de nieuwe Google Glass!

De eerste versie van de Google Glass is nog niet goed op de markt, of de volgende generatie dient zich alweer aan.

Ditmaal gaat Google niet zozeer de vernieuwende tour qua inhoud, maar qua verpakking. Google lanceert een volledig nieuwe generatie designs voor haar populaire Google Glass. Het zal u meteen opvallen dat het design ditmaal niet futuristisch, maar juist hedendaags is gehouden.

Bron: greekreporter.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Beschikbaar inkomen Griekse huishoudens daalt 8% in Q3 2013

Greek households’ and non-profit institutions’ (offering services to households) available income fell by 8 percent in the third quarter of 2013, compared with the same period in 2012, to 30.4 billion euros, reflecting a 9.9 percent decline in workers’ income and an 8.2 percent fall in social benefits to households, Hellenic Statistical Authority said on Monday.

In a report, the statistics service said that final consumption spending of Greek households and NPIs fell by 10.2 percent in the July-September period in 2013 to 32.4 billion euros, from 36.1 billion euros in the same period in 2012.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Goudprijs daalt in aanloop naar de FOMC

Morgen weten we meer over het monetaire beleid van de Federal Reserve, want dan zal Bernanke voor de laatste keer in de rol van voorzitter een FOMC toelichting geven. Verschillende valuta, maar ook aandelenmarkten en edelmetalen, staan hierdoor onder druk. Beleggers wachten in spanning af of de tapering een vervolg krijgt.