Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 22866 tot 22870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Het is nu of nooit voor goud en andere grondstoffen

De Amerikaanse aandelenmarkten bleven gisteren nagenoeg onveranderd. De goudprijs wist eindelijk post te vatten boven de weerstand van $ 1.270. Dit zette de goudmijnaandelen in vuur en vlam met winsten van 3 % à 4 % voor verschillende indexen. Alle grondstoffen en mijnaandelen bevinden zich nu op zeer belangrijke technische punten, het is nu of nooit voor een definitieve uitbraak, aldus Gold Silver Worlds.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Kredietachterstand Belgen nadert 3 miljard euro

De achterstand van de Belgen bij de terugbetaling van hun kredieten blijft oplopen. De kaap van 3 miljard euro komt in zicht. Dat blijkt uit gegevens van de Centrale voor kredieten aan particulieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

UPDATE: Goud

De nieuwe voorzitster van de Fed, Janet Yellen, wordt op dit ogenblik op de grill gelegd door de Senate Banking Committee. De eerste woorden van Yellen zijn nog niet goed uitgesproken, of de prijs van goud maakt een stevige sprong.

Het werd snel duidelijk dat er geen drastische wijzigingen zullen komen in het bestaande beleid van de Fed inzake QE. Als de economie aantrekt, zal QE stelselmatig afgebouwd worden. Maar moest een recessie opnieuw opduiken, dan zal Yellen terug de monetaire geldkraan opendraaien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

50 redenen waarom we in de beste periode ooit leven

100 jaar geleden hadden vrouwen 1 % kans om te sterven bij een geboorte. Vandaag bestaat er een kans van 1,2 % om binnen 5 jaar te sterven aan borstkanker. Het risico voor vrouwen om te sterven aan borstkanker is vandaag bijna even groot als het risico om te sterven bij een geboorte 100 jaar geleden. Dat is evolutie! The Fool geeft 50 redenen waarom wij nu in de beste periode ooit leven:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Column Kees de Kort | Merging markets blijven achter

De belangrijkste indicatoren in het meest recente OESO-rapport tonen een bekend verhaal, zegt BNR's Kees de Kort. "In de rijke landen gaat het allemaal wat beter, maar in opkomende markten heeft de economie juist de neiging om af te zwakken."