Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 22871 tot 22875
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

UPDATE: Goud

De nieuwe voorzitster van de Fed, Janet Yellen, wordt op dit ogenblik op de grill gelegd door de Senate Banking Committee. De eerste woorden van Yellen zijn nog niet goed uitgesproken, of de prijs van goud maakt een stevige sprong.

Het werd snel duidelijk dat er geen drastische wijzigingen zullen komen in het bestaande beleid van de Fed inzake QE. Als de economie aantrekt, zal QE stelselmatig afgebouwd worden. Maar moest een recessie opnieuw opduiken, dan zal Yellen terug de monetaire geldkraan opendraaien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

50 redenen waarom we in de beste periode ooit leven

100 jaar geleden hadden vrouwen 1 % kans om te sterven bij een geboorte. Vandaag bestaat er een kans van 1,2 % om binnen 5 jaar te sterven aan borstkanker. Het risico voor vrouwen om te sterven aan borstkanker is vandaag bijna even groot als het risico om te sterven bij een geboorte 100 jaar geleden. Dat is evolutie! The Fool geeft 50 redenen waarom wij nu in de beste periode ooit leven:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Column Kees de Kort | Merging markets blijven achter

De belangrijkste indicatoren in het meest recente OESO-rapport tonen een bekend verhaal, zegt BNR's Kees de Kort. "In de rijke landen gaat het allemaal wat beter, maar in opkomende markten heeft de economie juist de neiging om af te zwakken."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Kazachstan devalueert valuta met 19%

Kazachstan heeft haar munt gedevalueerd ten opzichte van de dollar. De wisselkoers verschuift van 155 naar 185, een waardedaling van ongeveer 19%. De spaarder trekt opnieuw aan het kortste eind en levert wederom koopkracht in, behalve als hij of zij goud in bezit had...

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Slim geld begint zich te roeren in de mijnbouwsector

Alsof het afgesproken was na onze blog van gisteren over de berg aan private equity die zich op de mijnbouw gaat storten, kondigde investeerder QKR vandaag een bod van $110 miljoen voor AngloGold Ashanti’s Navachab goudmijn in Namibië aan.

QKR is een bedrijf dat is ontstaan ​​uit de twee belangrijkste aandeelhouders, Qatar Holding en Kulczyk Investments. Qatar Holding, eigenaar van Harrods, is de sovereign wealth fund van Qatar. Opgericht in 2006, kondigde Qatar Holding in 2011 aan 10 miljard dollar te willen investeren in de mijnbouw, waarvan 5 miljard dollar in goud alleen. Qatar Holding investeerde eerder in European Goldfields. Kulczyk, opgericht in 1991, is een Pools bedrijf met een sterk netwerk dat zich richt op grondstoffen, infrastructuur, energie en vastgoed, en heeft €2,5 miljard vermogen onder beheer. QKR wordt geleid door een voormalige JP Morgan bankier, die de transactie omschrijft als de eerste van velen.