EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
29
kliks
29
kliks
16
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22871 tot 22875 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 27 mei 2014

Omvang derivatenbubbel stijgt naar ruim $700 biljoen

De omvang van de derivatenbubbel is gegroeid naar een record van $710 biljoen. Dat is 20% meer dan voor het uitbreken van de financiële crisis. dit astronomische bedrag is slechts een schatting van de Bank of International Settlements, mogelijk is de werkelijke hoeveelheid derivaten nog groter. Derivaten zijn afspraken tussen twee partijen die gebaseerd zijn op het koersverloop van de onderliggende waarde. Grote Amerikaanse banken hebben een derivatenportefeuille die het veelvoud is van hun balanstotaal.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 mei 2014

Europese politiek moet zich herpakken

De winst van populistische partijen in verschillende Europese landen hebben het politieke landschap van Europa op haar kop gezet. In het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk kwamen ze zelfs als grootste uit de bus. Daarmee is het voor de gevestigde orde onmogelijk geworden het populisme af te doen als een tijdelijk fenomeen dat louter voorkomt uit woede van een kleine groep mensen met extreme opvattingen. Lees de analyse van Cor Wijtvliet.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 mei 2014

Citigroup: steenkool verliest snel terrein

Volgens investeringsbank Citigroup is de toekomst is de toekomst van energie uit steenkool niet erg rooskleurig. De daling zet binnenkort in. 

Volgens investeringsbank Citigroup is de toekomst is de toekomst van energie uit steenkool niet erg rooskleurig. De daling zet binnenkort in. 

Een serie rapporten van de investeringsbank, waaronder ‘The New Balance of “Power”’, geeft aan dat er een flinke verschuiving gaat optreden op het vlak van fossiele energie. Strenge emissie-eisen en goedkope hernieuwbare energie gaan het de fossiele brandstoffen nog flink moeilijk maken. Op dit moment is steenkool nog één van de goedkoopste brandstoffen. De Citigroup spreekt echter nu van een structurele neergang. De komende jaren zou in de Verenigde Staten ruim 60 gigawatt aan kolencentrales worden gesloten.

Lees verder op duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 mei 2014

Oostenrijk gaat goudreserves in Londen controleren

Oostenrijk heeft ongeveer 280 ton aan goudreserves. Het goud van Oostenrijk is voor 80% opgeslagen in het buitenland. In 1999 waren de goudreserves nog 400 ton. Het grootste deel van de goudreserves, 150 ton, is opgeslagen in Londen. De reden dat de Oostenrijkers een groot deel van het goud in het buiteland hebben opgeslagen is om de leasing van goud makkelijker te maken. Oostenrijk heeft niet bekend gemaakt hoeveel goud er is uitgeleend maar de afgelopen 10 jaar heeft het land zo’n €300 miljoen uit de lease-inkomsten ontvangen.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: dinsdag 27 mei 2014

Dit kan er voor zorgen dat de goudprijs explodeert

Voor vele zal het wel bekend in de oren klinken als wij zeggen dat India de import van goud probeert tegen te houden. De regering heeft zelfs een verbod opgesteld en door dit verbod is er een hele nieuwe handel ontstaan. Dit wordt ook wel de illegale handel genoemd. Deze illegale handel is overigens wel erg lonend. Maar er lijkt goed nieuws op komst te zijn. Onder de nieuwe regering lijken de regels namelijk versoepeld te gaan worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs