Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 22876 tot 22880
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Sterkste groei Britse economie sinds 2007

De Britse economie is afgelopen jaar met 1,9 procent gegroeid, de sterkste groei sinds 2007. Dat maakte het Britse nationale statistiekbureau dinsdag bekend op basis van een eerste raming.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Valutacrisis in de opkomende markten

De Argentijnse en Chileense peso, de Russische roebel, de Braziliaanse real, de Turkse lira en tal van andere valuta van opkomende markten hebben een flinke klap naar beneden gemaakt. Buitenlandse investeerders halen hun geld weg bij opkomende economieën en vluchten weer richting dollar assets.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Centrale bank Nigeria ruilt dollars voor yuan

De centrale bank van Nigeria wil meer Chinese yuan in haar valutareserves. De weging gaat omhoog van 2% naar 7% van de totale reserves en zal gerealiseerd worden met de verkoop van dollars. De Chinese munt wordt steeds belangrijker in de internationale handel. Vorig jaar passeerde de munt de euro in marktaandeel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Wat moet je doen als je munt crasht? Goud kopen!

Goud is een barbaars relikwie. Zeg dat maar eens tegen de mensen in Venezuela of in Argentinië. Als een munt crasht, is de enige redding: goud. Dit bewijs wordt nog maar eens geleverd in Argentinië. Als je munt crasht, dan stijgt de waarde van goud in de lokale munt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Na het IMF pleit ook de Bundesbank voor éénmalige supertaks op spaargeld

De Duitse Bundesbank wil dat de landen van de eurozone in de toekomst hun eigen burgers belasten met een eenmalige rijkentaks vooraleer ze andere landen om hulp vragen. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine. In haar laatste maandrapport beveelt de Bundesbank een eenmalige weeldebelasting aan die snel moet worden geïnd (lees: tijdens het weekeinde) wanneer zich problemen voordoen om zo kapitaalvlucht te vermijden.