Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 22876 tot 22880
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Economische groei eurozone trekt aan

De zogenoemde inkoopmanagersindex voor de euro-economieën steeg vorige maand van 52,9 naar 53,3. Eerder werd een geringe daling, tot 52,7, gemeld.

Een stand hoger dan 50 wijst op een toename van de economische activiteit. Die groei heeft volgens Markit nu het hoogste peil in bijna 3 jaar bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Bereidt China zich voor op een nieuwe wereldorde? (Kijk op de Week)

De wereld zit aan het einde van een lange cyclus. De verhoudingen in de wereld zullen de komende jaren fors veranderen. Het einde van een globalisatie cyclus en het einde van een financiële cyclus zorgen er voor dat er een nieuwe wereldorde moet komen. Dit betekent meer protectionisme en meer krachtmetingen op internationaal niveau.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Goud: de bordjes zijn verhangen

Het zijn niet langer beleggers die bepalend zijn voor de evolutie van de goudkoers. Er heeft in de markt een shift plaatsgevonden, en wel eentje die houders van fysiek goud hoogstwaarschijnlijk een plezier zal doen.

Eén van de koersbepalende factoren de afgelopen jaren, en zeker ook vorig jaar, was de vraag naar goud vanuit beleggers. En die vraag viel vorig jaar flink weg: de behoefte aan het edelmetaal als verzekering en/of belegging nam sterk af. ETF’s die posities liquideerden zorgden voor aardig wat koersdruk als gevolg van de uitstroom van al dat beleggerskapitaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Goedkoper dan dit vind je ze niet

Een stijging van 27 % sinds het begin van het jaar en toch nog extreem goedkoop, dat is de “Triple-Digit Profit Opportunity No. 1" van DailyWealth. Dit is dus nog maar het begin want goud royalty bedrijf Royal Gold (RGLD) is nog steeds een koopje.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Warren Buffet: acht wijsheden

Warren Buffett blijft rijkelijk met kennis strooien richting beleggers, veelal in de vorm van korte, krachtige quotes. Wie zijn kennis en inzichten op de beurs wil vergroten, doet er goed aan verder te lezen.

Afgelopen week bracht Warren Buffet zijn jaarlijkse schrijven uit richting de aandeelhouders van Berkshire Hathaway. Er stonden genoeg interessante teksten in deze brief. Wij hebben voor het gemak de top acht quotes uit deze brief gehaald. Deze quotes van Warren Buffett zijn zeker de moeite van het lezen (nog) eens waard..