Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 22886 tot 22890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Zal India de restricties op goud import al verzachten?

India realiseerde over januari een lager handelstekort. En dat zou goed nieuws kunnen zijn voor goud. Zijn de autoriteiten al bereid de teugels weer enigszins te laten vieren voor wat betreft de goudimport?

India realiseerde over het het fiscale jaar 2013 (maart) een tekort op de lopende rekening van afgerond $88 mrd. Veel geld, en reden waarom de Indiase rupee zo te grazen werd genomen op de valutamarkten. De centrale bank van India (Reserve Bank of India) reageerde door de goudimport aan banden te leggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Een bankroet financieel systeem kan lang mee, maar…

Een bankroet financieel systeem kan nog bijzonder lang kunstmatig in leven worden gehouden door goochelende centrale banken. Maar uiteindelijk is een default onvermijdelijk. Bent u daar al op voorbereid?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Amerikaans 'F*ck the EU' bevat bittere waarheid

Een geluidsopname die vorig weekeinde op het videoplatform YouTube werd gepost en waarin te horen is hoe de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland aan de telefoon met de VS-ambassadeur in Oekraïne ‘Fuck the EU’ zegt, bevat een bittere waarheid, schrijft politiek analist Barbara Spinelli in de Italiaanse krant La Repubblica: 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Dit is waarom de meeste mensen slecht omgaan met geld

IEX Profs heeft een lijstje dat aangeeft waarom de meeste mensen zo'n "slechte" beleggers zijn, waarom wij als mens niet goed kunnen omgaan met geld:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Column Kees de Kort | Yellen met een korreltje zout

De Europese economie wordt niet bepaald in Frankfurt. Toch verschult iedereen in Parijs, Den Haag, Rome en Madrid zich achter de monetaire autoriteiten. Het is op dit moment zo lekker rustig, tenslotte. Maar aan een herstel werken ze niet mee, constateert macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort. Hetzelfde beeld zie je in de Verenigde Staten.