EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22891 tot 22895
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Hoeveel last krijgt Nederland van handelsboycot met Rusland?

Van de landen in West-Europa heeft Nederland relatief de meest intensieve zakenrelatie met Rusland. Een totale boycot zou veel geld kosten. De spagaat tussen dominee en koopman.

Van de landen in West-Europa heeft Nederland relatief de meest intensieve zakenrelatie met Rusland. Een totale boycot zou veel geld kosten. De spagaat tussen dominee en koopman.

Veel exporteurs kijken met gekromde tenen naar de ontwikkelingen. Sinds president Poetin in 2000 aan de macht kwam, is de export naar Rusland verviervoudigd van 1,7 naar 7 miljard euro. Hiermee is Rusland na de buurlanden, de VS en China het op zeven na grootste exportland voor Nederland. Deze groei is vooral te danken aan het feit dat van alle BRIC-landen (Braziliƫ, Rusland, India, China) het welvaartsniveau in Rusland het meest is toegenomen. In 2020 behoren zeventig miljoen Russen tot de middenklasse - de helft van de bevolking. In de landbouwsector zullen vooral de Nederlandse exporteurs van snijbloemen, tulpenbollen, kaas, eieren, (poot)aardappelen, groente en fruit worden getroffen.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Rusland wordt in de hoek gezet

Obama kwam afgelopen maandag met zijn toespraak over de sancties die tegen Rusland werden opgelegd. Deze sancties waren zwaarder dan de Europese Unie heeft opgelegd aan Rusland. De enige manier om deze sancties ongedaan te maken is om de Krim niet te laten aansluiten bij Rusland.

Maar met deze eis lijkt het zo goed als onmogelijk om dit conflict snel op te lossen. En dat zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie en de beurzen over de hele wereld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Jawel: Gazprom gaat naar gas en olie boren bij de Krim

Op de dag dat president Poetin de Krim inlijfde bij Rusland heeft het staatsgasbedrijf Gazprom een aanvraag ingediend om in de territoriale wateren van de Krim te mogen gaan boren naar olie en gas. ā€œGazprom was het eerste bedrijf dat een verzoek indiendeā€ zegtĀ Rustam Temirgaliyev, vicepremier van de Krim in eeg gesprek met persbureau Ā RIA Novosti.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: donderdag 20 maart 2014

Yellen wil banken nog bijna twee jaar voorzien van gratis geld

Dat Yellen het beleid van Bernanke doortrekt, mag niet verbazen. Het roer vanaf de eerste dag omgooien, is niet erg respectvol. We gaan dus verder met "taperen".

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 19 maart 2014

Best beveiligde geldstuk ter wereld komt er vanaf 2017

Er komt een nieuw stuk van 1 Britse pond. Dat geldstuk zal, volgens de Britse Royal Mint, "het best beveiligde geldstuk ter wereld" worden, en zal vanaf 2017 ingevoerd worden. Het zal de huidige exemplaren vervangen, klinkt het woensdag in de Britse pers. Ongeveer 3 pct van de ponden die nu in omloop zijn, zijn namaak. Dat komt neer op zowat 45 miljoen stukjes van 1 pond.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs