Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 22896 tot 22900
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Column Kees de Kort | Merging markets blijven achter

De belangrijkste indicatoren in het meest recente OESO-rapport tonen een bekend verhaal, zegt BNR's Kees de Kort. "In de rijke landen gaat het allemaal wat beter, maar in opkomende markten heeft de economie juist de neiging om af te zwakken."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Kazachstan devalueert valuta met 19%

Kazachstan heeft haar munt gedevalueerd ten opzichte van de dollar. De wisselkoers verschuift van 155 naar 185, een waardedaling van ongeveer 19%. De spaarder trekt opnieuw aan het kortste eind en levert wederom koopkracht in, behalve als hij of zij goud in bezit had...

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Slim geld begint zich te roeren in de mijnbouwsector

Alsof het afgesproken was na onze blog van gisteren over de berg aan private equity die zich op de mijnbouw gaat storten, kondigde investeerder QKR vandaag een bod van $110 miljoen voor AngloGold Ashanti’s Navachab goudmijn in Namibië aan.

QKR is een bedrijf dat is ontstaan ​​uit de twee belangrijkste aandeelhouders, Qatar Holding en Kulczyk Investments. Qatar Holding, eigenaar van Harrods, is de sovereign wealth fund van Qatar. Opgericht in 2006, kondigde Qatar Holding in 2011 aan 10 miljard dollar te willen investeren in de mijnbouw, waarvan 5 miljard dollar in goud alleen. Qatar Holding investeerde eerder in European Goldfields. Kulczyk, opgericht in 1991, is een Pools bedrijf met een sterk netwerk dat zich richt op grondstoffen, infrastructuur, energie en vastgoed, en heeft €2,5 miljard vermogen onder beheer. QKR wordt geleid door een voormalige JP Morgan bankier, die de transactie omschrijft als de eerste van velen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Franse rekenkamer waarschuwt voor tekort

Het gat kan oplopen tot zo'n 6 miljard euro, zo waarschuwde de Franse rekenkamer dinsdag.

Frankrijk mikt voor dit jaar op een tekort van 3,6 procent van het bruto binnenlands product (bbp), na een verwacht tekort van 4,1 procent in 2013. In 2015 moet Frankrijk weer voldoen aan de Europese begrotingsnorm van 3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

George Soros, Marc Faber en Jim Rogers gaan voor goud

Grote namen spreken hun sterke voorkeur uit voor goud. En als belegger is het dan simpel: als succesvolle hedge fund managers daarin investeren, is het verstandig dat óók te doen. Soms is beleggen eenvoudig.