Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 22911 tot 22915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Als de geschiedenis ons iets leert, is het dat je goud en zilver moet hebben

As a general rule, the most successful man in life is the man who has the best information. En als we iets geleerd hebben uit de financiële geschiedenis, dan is het dat fiat geld steeds gedoemd is om te mislukken en te verdwijnen en dat goud altijd terugkeert naar het centrum van de financiële wereld. Goud (en zilver in mindere mate) is het enige financiële instrument dat geen tegenpartij risico heeft waardnaar men steeds terug grijpt als de nood het hoogste is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Zo vergaar je stap voor stap een eigen extra inkomen

Beleggen in dividendaandelen heeft vele voordelen. Het feit dat je iedere 3 maanden een som geld ontvangt, zorgt er onder andere voor dat je minder afhankelijk bent van koersschommelingen. Het tastbare bewijs dat je geld krijgt, zorgt voor emotionele rust. Met deze inkomsten kan je kosten dekken of kan je verder investeren. En dan wordt het interessant, aldus Dividend Mantra.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Venezuela: protesten kunnen overslaan naar rest van Zuid-Amerika

In Venezuela is de bevolking het socialistische regime van de huidige president Nicolas Maduro spuugzat. Het verhaal is waarschijnlijk bekend: Maduro regeert met behulp van zijn overleden voorganger Hugo Chavez. Deze komt hem nog altijd adviezen in de oren fluisteren.

Die adviezen zijn niet van de allerbeste, want de situatie in Venezuela is op zijn zachtst gezegd bedroevend. Er is in het land te kort aan van alles en nog wat. Voedsel wordt steeds schaarser en een hongerige maag kan een sterke impuls vormen om al protesterend op straat te komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

China wil meer goud, maar raffinaderijen kunnen niet volgen

Jim Rickards ging in november van vorig jaar samen met Philip Judge en Alex Stanczyk voor het Physical Gold Fund naar Zwitserland. Hij bezocht de kluizen van het goudfonds en ging op bezoek bij een raffinaderij van goud. Wat Rickards daar te horen kreeg, was zeer interessant - aldus Anglo Far East.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 februari 2014

Krijgen we een vervolg van de correctie?

Na de daling van de beurzen eind januari, werd er een herstel ingezet waardoor we nu terug op hetzelfde niveau staan als voor de correctie. De slechte PMI cijfers in China waren in januari rechtstreeks of onrechtstreeks de oorzaak voor de correctie en een versnelling van de moeilijke situatie in de groeilanden. Vandaag ontgoochelen de PMI cijfers van China opnieuw en de markten reageren (voorlopig) gelijkaardig.

China's flash manufacturing PMI daalde in februari tot 48,3 - het laagste niveau in 7 maanden. Dit was een verrassing voor vele. In januari daalde de flash PMI voor de eerste keer onder 50 wat duidt op een krimp van de verwerkende industrie. Dit was meer dan verwacht en de globale beurzen reageren negatief.