Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 22916 tot 22920
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Wordt de Fed de grote spelbreker dit jaar?

Wall Street loopt aan de leiband van de Fed, of is het nu andersom? Hoe dan ook, de ideale wereld van quantitative easing en nulrentes behoort eerdaags tot het verleden. De vraag is hoe Wall Street hierop zal reageren.

Het is al vaker gezegd en geschreven: de invloed van de Amerikaanse centrale bank op de koersen op Wall Street kan moeilijk overschat worden. 2014 wordt het jaar van het tapering, we kijken uit naar wat Janet Yellen allemaal uit haar koker zal schudden. De algemeen heersende overtuiging is dat een rustige aanpak van de zaken door de Fed van dat taperen een non-event voor aandelen zal worden. Zachtjesaan, dan breekt het lijntje niet. Met een dergelijke uitspraak kunnen beleggers wel een stukje verder.

Bron:
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Goudprijs naar 1300 dollar

De goudprijs staat deze week op het hoogste niveau in twee maanden. De prijs kan doorzetten naar 1300 dollar, als de malaise in de opkomende markten doorzet.

Dat verwacht althans de nieuwszender CNBC op basis van een eigen onderzoek. Volgens de zender zorgt de huidige situatie in de opkomende markten voor een opleving van de goudprijs, omdat het edelmetaal uiteindelijk een relatief veilige belegging is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Neergang Turkse munt houdt aan

De Turkse lira heeft zijn neergang maandag doorgezet. De Turkse munt zakte naar een nieuw dieptepunt, terwijl ook valuta van andere opkomende landen opnieuw in de uitverkoop gingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Goud blijft een safe haven en verstandige hedge

Goud is ongeschikt als speculatie, maar uiterst geschikt voor beleggers op zoek naar bescherming, diversificatie en als hedge. Dat stelt een bekend professor, verbonden aan het Trinity College in Dublin. Lees hier hoe dat precies zit.

Over goud zijn al complete boeken vol geschreven en nog altijd heeft niemand een duidelijk beeld op de evolutie van de goudprijs. 2013 was een regelrechte afknapper voor de goud bulls, de goudprijs ging zwaar de mist is. De mist is nog niet helemaal opgetrokken, maar toch mogen we het edelmetaal niet onderschatten.

Bron: eufin.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Bitcoin beurs met vergunning van De Nederlandsche Bank

EINDHOVEN, 25 januari 2014 – Nederland krijgt een eigen beurs voor het kopen en verkopen van de digitale munt bitcoin. Twee Eindhovense ondernemers lanceren vandaag CleverCoin, een digitaal platform voor de handel in deze nieuwe munt. De daadwerkelijke handel begint binnen enkele weken. De beurs richt zich op een groot publiek: iedereen kan binnenkort snel en veilig aan bitcoins komen, aldus de initiatiefnemers Christian de Kok en Karsten Nilsen.