Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 22916 tot 22920
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Schalie olie revolutie VS beïnvloedt energiemarkt

De schalie olie en aardgas revolutie in de VS drukt voorlopig blijvend zijn stempel op de energiemarkt. De vraag is wel hoe lang de VS nog kan putten uit deze onconventionele energiebronnen.

In de VS spreken ze van de ‘The Shale Oil Revolution’ wanneer ze het hebben over de ontdekking van de grote voorraden schalie olie en gas. Die voorraden zouden zo groot zijn dat ze de Amerikanen binnen afzienbare tijd volledig onafhankelijk zouden maken van de import van buitenlandse energie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Slechts in 2 EU-landen werken minimumloontrekkenden nog minder lang voor hun bier dan in België

Het webportaal Quartz gooide twee reeksen cijfers samen en creëerde zo een bijna globale lijst van hoe lang men in een land tegen het minimumloon moet werken om zich op café of restaurant een halve liter bier te kunnen permitteren. De cijfers komen van de internationale arbeidsorganisatie ILO (gebaseerd op een werkweek van 40 uur) en van Numbeo, een webportaal dat statistieken allerhande bijhoudt omtrent landen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

VS mogen opnieuw geen schulden meer maken

De Verenigde Staten mogen voorlopig geen nieuwe schulden meer maken. Vanaf morgen geldt voor het ministerie van Financiën in Washington opnieuw een strikte kredietlimiet. De Democraten van president Barack Obama en de Republikeinen raken het maar niet eens over een verhoging van het schuldenplafond. Momenteel zit de staatskas 17,2 biljoen dollar (12.670 miljard euro) in de min.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Ook Fitch verlaagt kredietwaardigheid Oekraïne

Kredietbeoordelaar Fitch heeft vandaag de rating van Oekraïne met een trap verlaagd, tot 'CCC'. De nieuwe rating, een gevolg van de politieke crisis in het land, gaat ook gepaard met een negatieve outlook.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

De middenklasse kwijnt verder weg…

Na de financiële crisis zijn ontzettend veel jobs voor de middenklasse verdwenen. Door het goedkope geld investeren bedrijven nu liever in robots en andere technologische toepassingen dan de jobs voor de middenklasse opnieuw aan te bieden.

The Economic Collapse verzamelde 10 feiten die het verdwijnen van de middenklasse in de Verenigde Staten aantonen.