Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 22931 tot 22935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Robert Shiller: Bitcoin is een voorbeeld van een bubbel

Nobelprijs laureaat Robert Shiller is geen fan van Bitcoin. Hij lichtte dit toe aan een panel in Davos. De discussie ging over digitale trends op de financiële markten en dan is het niet verwonderlijk dat Bitcoin al snel ter sprake kwam. Shiller voorspelde in het verleden al menige bubbels en is er ook nu van overtuigd dat Bitcoin in dat rijtje thuis hoort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Rake klappen voor valuta’s Emerging Markets

De onrust op de valutamarkten van de Emerging Markets is weer helemaal terug en lijkt een herhaling van zetten van afgelopen voorjaar. Vooral de Turkse lira en de Argentijnse peso zijn de gebeten hond.

De hooggespannen verwachtingen die beleggers aan het begin van het jaar koesterden, komen vooralsnog niet uit. Na een wat aarzelend begin staan de koersen zowel in Europa als de VS nu dan toch aardig onder druk. We kunnen in ieder geval wel enkele partijen aanwijzen die daar blij mee zijn en die over een uitstekende hand van timing lijken te beschikken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Column Kees de Kort | Schrijf herstel maar op je buik

ABN Amro heeft nagedacht over hoe de consumptie van het Nederlandse publiek zich zal ontwikkelen, vertelt BNR's Kees de Kort. "Korte samenvatting: ze zijn er niet positief over."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Cameron pleit voor terughalen banen uit Azië

Westerse landen hebben de mogelijkheid hun economie te laten groeien door naar Azië verplaatste productie terug te halen naar het eigen land.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Onderlinge handel tussen leden van de eurozone is sinds de introductie van de euro verdubbeld

Daniel RolandDe landen van de eurozone hebben hun onderlinge handel sinds de introductie van de euro met meer dan 100% zien toenemen, blijkt uit een studie die de universiteit van Tel Aviv in januari publiceerde. Volgens de auteurs van de studie zijn het vooral de landen in het Middellandsezeegebied die hun onderlinge handel sterk opvoerden, maar ook de handel met niet-leden nam met 35% toe.

Op het blog van de London School of Economics schrijft econoom Tal Sadeh dat dit de bevestiging is voor al wie de eenheidsmunt verdedigt: