Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 22931 tot 22935
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Bill Gates passeert Carlos Slim als rijkste man

Bill Gates is na vijf jaar weer de rijkste mens op aarde. De Amerikaanse oprichter van softwarebedrijf Microsoft heeft in totaal 76 miljard dollar (55 miljard euro) aan eigendommen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Dit is een explosieve cocktail

Japan heeft afgelopen week zijn energieplan opgesteld voor de komende 20 jaar. Zoals te verwachten viel, kwam nucleaire energie (uranium!) prominent in het plan voor. Shinzo Abe wil de 48 bestaande Japanse reactoren stelselmatig heropstarten. Verschillende reactoren worden klaargemaakt voor inspectie om de heropstart nog dit jaar door te voeren. Dit is dé trigger die de uraniumsector nodig heeft om weer tot leven te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Warren Buffett’s top vijf

Warren Buffett heeft aardig wat uitspraken, wijsheden en kennis gedeeld met beleggers door de jaren heen. Wilt u uw eigen kennis en inzichten verbeteren, dan zeggen wij: leer het van ‘s werelds beste belegger.

Warren Buffett klimt elk jaar in de pen en schrijft een lange brief aan zijn aandeelhouders in Berkshire Hathaway. Iets waar beleggers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Wat ‘s werelds beste belegger dit jaar te melden heeft, daar komen wij deze week nog op terug.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Hoe gaat de wereld zijn schulden saneren?

Willem Middelkoop spreekt met Paul Buitink over zijn nieuwste boek "The Big Reset". Daarin komen voornamelijk de schuldencrisis en goud aan bod, maar de twee heren spreken ook over Bitcoin.

Het grootste probleem waar de wereld tegenwoordig mee te maken heeft, is dat er te veel schulden zijn. In het verleden is ook steeds gebleken dat er na een bankencrisis of kredietcrisis, steeds een sanering van de schulden werd doorgevoerd. In het boek geeft Middelkoop zijn visie over die sanering van de schulden. Het is echter de vraag of de wereld er toe komt om die sanering op een ordelijke manier te regelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Goud: 3 redenen voor een verdere stijging

Slim Beleggen is een fervent voorstander van goud, én van contrair beleggen. En dat levert in dit geval een dubbel feestje op. Verbaas u over wat wij onlangs lazen en vooral: doe er uw voordeel mee!

Goud: jaren favoriet, in 2013 door (bijna) iedereen verguist, en nu weer terug in de favorietenrol. Dat stuivertje wisselen is uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dat geldt in ieder geval voor de financiële media in de VS. Op Yahoo Finance haalt het edelmetaal inmiddels de rubriek ‘Breakout‘ en dat an sich is al goed nieuws, en treffend ook in dit geval.