Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 22936 tot 22940
Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Trok u ook grote ogen toen u hoorde dat de 85 rijksten even vermogend waren als de armste helft van de wereldbevolking? Dan zal u zich nu zeker voor het hoofd slaan als u de reactie van Kevin O'Leary hoort. "Fantastisch toch?", aldus de Canadese zakenman in zijn eigen economisch programma 'The Lang and O'Leary Exchange'. Handig weetje vooraf: zijn vermogen wordt geschat op 300 miljoen dollar.

"Dit zal iedereen motiveren om ook tot dat select groepje te behoren. Vechten zullen ze om de top te bereiken. Ik kan dit nieuws alleen maar toejuichen, wat is daar nu mis mee", klonk het uit zijn mond.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Peakoil in Europa: Italiaans olie- en gasverbruik daalt zeer snel

Ugo Bardi is professor aan de universiteit van Florence, hij is fysisch chemicus. Bardi houdt een weblog bij over de Grenzen aan de Groei, getiteld Cassandra’s Legacy, de erfenis van Cassandra.

Deze week schrijft Ugo Bardi over het snel dalende olie en gasverbruik in Italië. Hij gebruikt de cijfers van het BP World Energy Statistics Yearbook voor zijn veelzeggende grafieken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

‘Crisis in Europa is nog niet voorbij’

Bovenstaande woorden zijn door niemand minder dan de voorzitter van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann,  in een recent interview uitgesproken. Waar voorheen hij (en andere machthebbers) ons verzekerde dat “de crisis” voorbij  zou zijn, of toch bijna, houdt hij nu toch een slag om de arm.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Onze obsessie met 'gelijkheid' is ongepast

Iedereen – en vooral economen en andere sociale wetenschappers – heeft het tegenwoordig over ‘ongelijkheid’ : sociale ongelijkheid, inkomensongelijkheid, globale ongelijkheid... Dat dient dringend op te houden, schrijft Samuel Brittan van de Financial Times, want in naam van de strijd tegen de ongelijkheid stellen tal van politici en academici immers desastreuze (en vaak absurde) beleidsmaatregelen voor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Moody's behoudt rating Frankrijk maar is sceptisch

Het Amerikaanse kredietratingbureau Moody's behoudt de rating voor Frankrijk op Aa1, maar is sceptisch over het succes van de hervormingen van president Hollande. Dat heeft het agentschap gisteren bekendgemaakt.