Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22936 tot 22940
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Zijn we getuigen van de eerste digitale bankrun?

De problemen bij Mt. Gox, een van de grootste wisselbeurzen voor Bitcoins, begonnen vrijdag. Mt.Gox was nog niet zo lang geleden de grootste wisselbeurs voor Bitcoins ter wereld, nu is het marktaandeel gezakt naar 19 %. En dit is niet verwonderlijk. De bankrun op MT. Gox is geen verhaal van dit weekend.

Mt. Gox weigerde in het verleden al eens om bezitters van Bitcoins hun geld terug te betalen, maar steeds was daar een "gemotiveerde" reden voor. Nu is de situatie extreem ernstig te noemen aangezien de website vrijdag steeds trager werkte tot het volledig plat lag. Tot op heden is er nog niets veranderd en komt er ook weinig commentaar vanuit Mt. Gox. Dit doet de prijs van Bitcoin zeker geen goed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Het internationaal monetair systeem crashte al 3 keer de laatste 100 jaar

Om de huidige situatie beter te kunnen begrijpen, is het belangrijk om alles in een historisch perspectief te plaatsen. Mensen die denken dat een reset van het globale financiële systeem niet kan in deze "moderne" tijden, vergeten al snel dat dit al 3 keer eerder gebeurde de afgelopen 100 jaar. Wie denkt dat dit niet opnieuw kan, is naïef.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Innovatoren van morgen worden in Chinese scholen opgeleid

De westerse wereld heeft China en India lange tijd als respectievelijk zijn atelier en backoffice beschouwd, maar dat concept moet dringend worden opgeborgen. Dat zegt Dan Steinbock, onderzoeksdirecteur internationale economie aan het India China and America Institute. De onderzoeker wijst erop dat China inmiddels op het gebied van onderwijs inmiddels de beste resultaten van de wereld laat optekenen en daardoor in de toekomst ook de leidende innovator van de wereld zal zijn. De geïndustrialiseerde wereld moet volgens Steinbock dan ook beseffen dat de relatieve kwaliteit van zijn onderwijs gradueel wordt uitgehold, terwijl de vaardigheden in de opkomende economieën in stijgende lijn blijven evolueren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Column Kees de Kort | Nouy wordt bekende Europeaan

Een nieuwe stresstest, een nieuwe toezichthouder. "Danièle Nouy is nu nog volledig onbekend", zegt BNR's Kees de Kort. "Maar voordat het jaar voorbij is, is ze echt een bekende Europeaan geworden. Dat kan niet missen."

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Rusland verklaart bitcoin illegaal

Rusland doet bitcoin in de ban. Het Kremlin heeft laten weten dat de digitale munteenheid niet langer als alternatieve valuta gebruikt mag worden omdat het gemakkelijk in te zetten is voor het witwassen van zwart geld en het financieren van terrorisme.

Russen die toch zaken blijven doen in bitcoin lopen het risico gestraft te worden. Ook zouden ze onbewust betrokken kunnen raken bij criminele activeiten, luidt een waarschuwing volgens Reuters.