Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22941 tot 22945
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

VS: over de 2,9 miljoen verloren banen in januari

Much has been said about the January Non-farm payrolls number, which rose by 113K on expectations of a 180K increase, most of which has been focused on the US atmospheric conditions during the winter. There is a problem with those numbers: they don't really exist (as for the non-impact of "the weather" on jobs we showed previously that the number of people "not at work due to weather" as calculated by the BLS itself. this winter was lower than 2008, 2009, 2010, 2011 and 2012 - so much for historic winter weather).

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Column Kees de Kort | MKB duidelijk nog niet uit de problemen

De nieuwe MKB-voorzitter Michaël van Straalen wil dat toeslagen voor avond- en weekenwerk volledig verdwijnen. "Dit geeft aan hoe groot de problemen in het MKB zijn", zegt BNR's Kees de Kort. "Dit is gewoon een kostenverlaging."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

De Fed maakt de groeilanden kapot

Meer dan een decennia lang waren de groeilanden "hot", een must have voor iedere belegger. Maar er lijkt een definitief einde te komen aan dit sprookje zegt Jesse Colombo op Forbes. De huidige crisis in de groeilanden is nog maar het begin. Jesse Colombo waarschuwde al eerder voor het huidige onheil in de groeilanden en ziet de situatie alleen maar slechter worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Een van 's werelds grootste investeerders is overtuigd dat 'fracking' aardbevingen veroorzaakt

In zijn meest recente nieuwsbrief waarschuwt Jeremy Grantham, de co-stichter van het investeringsfonds GMO, dat zo’n 117 miljard dollar beheert, voor een toenemend aantal aardbevingen ten gevolge van het “fraccen”- - een methode om schaliegas vrij te maken ...:

‘Voor mij is tenminste één connectie duidelijk en statistisch bewezen... veel duidelijker dan eender wat ik ooit op de aandelenbeurzen of in de economie zag.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Zo rijk zijn onze provincies: Brabant even rijk als Marokko, Gelderland als Cuba

De economie van Groningen is even groot als die van Jemen. Noord-Holland is economisch gezien vergelijkbaar met Bangladesh.