EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 22946 tot 22950
Geplaatst op: zondag 16 maart 2014

Rusland haalt 105 miljard dollar weg bij Amerikaanse Federal Reserve

Russische overheid en bedrijven halen geld weg uit de Verenigde Staten en Europa uit angst voor sancties.

Russische overheid en bedrijven halen geld weg uit de Verenigde Staten en Europa uit angst voor sancties.

Het obligatietegoed van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, is in een week tijd met 105 miljard dollar gedaald. Analisten vermoeden dat Rusland dit geld, dat belegd is in obligaties, heeft weggehaald.

[...]

Lees verder op 360magazine
Geplaatst op: zondag 16 maart 2014

Miljardair sluit levenspolis van 201 miljoen dollar af

Een nog onbekende miljardair in Silicon Valley heeft de duurste levensverzekering ter wereld gekocht, met een waarde van 201 miljoen dollar (145 miljoen euro). De man die de verzekering regelde, liet weten dat er negentien verzekeringsmaatschappijen aan te pas moesten komen om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 16 maart 2014

‘G7 werkt aan verwijdering Rusland uit G8'

Zeven van de G8-landen zouden bezig zijn met voorbereidingen om Rusland uit het overlegorgaan te zetten. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel op basis van bronnen binnen de Duitse regering. Het optreden van Rusland op de Krim is reden voor deze stappen.

De eerstkomende top in juni zou in principe in het Russische Sotsji plaatsvinden, maar de Britse regering zou Londen al als alternatieve locatie hebben aangeboden. De andere landen zouden daar welwillend tegenover staan.

Lees verder op nrc.nl
Geplaatst op: zaterdag 15 maart 2014

Currencywars worden sterker, corporate bankrun Westerse banken

De currencywar tussen de VS en Rusland in volle gang

De currencywar tussen de VS en Rusland in volle gang

Het steekspel tussen de VS en Rusland duurt voort. Mogelijke sancties door het Westen richting Rusland i.v.m. de bezetting van de Krim, resulteren er in dat Russische bedrijven miljarden onttrekken dat bij Westerse banken staat. De angst dat door de sancties vanuit het Westen Russische tegoeden worden bevroren is groot. De Russen gaan er in ieder geval niet op wachten.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: zaterdag 15 maart 2014

Bedrijfje niest, wereld verkouden

Wat heeft een klein Chinees zonnepanelenbedrijf te maken met de wereldwijde koperprijs? Veel, zo bleek deze week. Sinds Chaori, het Chinese bedrijf in kwestie, een week geleden aankondigde dat het de rente op zijn uitstaande leningen niet langer kan voldoen, is de koperprijs met ruim 7 procent onderuitgegaan. En het blijft niet bij koper alleen: ook de prijs van ijzererts, aluminium en zink dook omlaag. Zelfs het verlies deze week van de wereldwijde aandelenbeurzen wordt voor een belangrijk deel toegeschreven aan Chaori.

Omdat China in veel grondstoffenmarkten met afstand de grootste afnemer is, leidt dat ertoe dat beleggers hun posities in die markten terugschroeven

Lees verder op trouw.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs