Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2296 tot 2300
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Mnuchin: Wereldhandel niet in balans

Het structurele tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is volgens de Amerikaanse minister van Financiën Mnuchin een teken dat de wereldeconomie nog steeds niet in balans is. Daarom zal hij tijdens het eerstvolgende G20 topoverleg van ministers van Financiën en centraal bankiers in het Duitse Baden Baden opnieuw de aandacht vragen voor meer eerlijke concurrentie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Zal er een crypto opstaan die bitcoin overstijgt?

Er lijkt een grote verschuiving te ontstaan in voorkeur van bezitters van crypto munten. Als u dat dacht de meest gekke gebeurtenissen de wereld verlaten hebben, dan kan u zich gaan opmaken voor enkele grote verrassingen.

Bitcoin, ooit begonnen als 0, lange tijd enkele slechts enkele dollars waard, maar nu zeer stabiel boven de $1.000, sterker nog, waardevoller dan goud! Al jaren geleden schreef ik over de bitcoin en de waarschijnlijkheid dat deze digitale cryptomunt ooit waardevoller zou worden dan goud. Een gedachte die me destijds gek leek, maar zeker niet onwaarschijnlijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jim Rickards: Dit is waarom de goudprijs richting de $10.000 zal gaan

Al eerder is aangetoond dat de goudprijs zich steeds minder aantrekt van de beweging van de dollar en de rentewijzigingen van de Fed. Er zijn andere factoren die de goudprijs in beweging zetten, waarbij ‘vraag en aanbod’ steeds meer invloed krijgt op de goudprijs.

Maar dit is volgens Rickards niet dé reden waarom goud in de toekomst voor $10.000 per troy ounce over de toonbank zal gaan. Jim houdt er een interessante rekensom op na waarmee hij uitkomt om 10 ruggen voor een ounce goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Beursblik: Fed verhoogt rente verder

De Federal Reserve zal de rente woensdag opnieuw verhogen nadat de Amerikaanse centrale bank dit in december vorig jaar voor het laatst deed. Dit verwachten door ABM Financial News geraadpleegde economen.

De federal funds rate zal waarschijnlijk met 25 basispunten omhoog gaan naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. De afgelopen tijd bereidden functionarissen van de Amerikaanse centrale bank de markt hier al op voor en onlangs benadrukte de Fed een spoedige renteverhoging nog in de notulen van de vorige beleidsvergadering.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Turkije zegt vluchtelingendeal op en gaat 2 miljoen migranten op EU loslaten

De Turken lijken almaar bozer en irrationeler te reageren op de opzettelijk door Ankara veroorzaakte diplomatieke crisis met Nederland. De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus heeft zojuist de tot nu toe aller zwaarste sanctie aangekondigd, door te verklaren dat de migrantendeal met de EU ‘is beëindigd’. Dat houdt in dat de Turken meer dan 2 miljoen moslimmigranten op Europa gaat loslaten, want betekent dat de toch al aanzienlijke maatschappelijke en politieke crisis rond dit vraagstuk nog veel groter zal worden.