Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 2296 tot 2300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Opgepast: banken smeren klanten nieuwe risicovolle producten aan!

Spanjes drie grootste banken: Santander, BBVA en Caixa gaven in de eerste zes weken van dit jaar voor €8,6 miljard aan obligaties uit! Het hoogste bedrag in zulk een korte periode sinds… jawel: 2007, vlak voor de financiële crisis met volle geweld losbarstte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

De grondstof die iedereen vergeten is

Op de laatste dag van november ging deze grondstof voor $17,75 per eenheid over de toonbank. Enkele dagen geleden voor $26,15 per eenheid. Een stijging van bijna 50% op krap twee maanden!

Nog verbazingwekkender is het feit dat “niemand” het over deze grondstof heeft. Misschien enigszins logisch. In 2007 piekte deze grondstof op $140 per eenheid. Met een koers die schommelt rond de $26 is dit nog steeds een fractie van de prijs waarvoor deze grondstof ooit verhandeld werd.

Over welke grondstof we het hebben?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Euro verliest terrein door politieke onzekerheden

De euro krijgt ervan langs door de aanhoudende politieke onzekerheden in verschillende Europese landen. De valuta verliest terrein ten opzichte van zijn tegenhangers de dollar en het Britse pond. Een aantal experten raden beleggers aan om short te gaan op de euro om het risico in hun portefeuille te beperken. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Donald Trump en de Russen, hoe zit dat nu juist?

Wat is er aan de hand tussen Donald Trump en de Russen? Die vraag stelt zich auteur en columnist Thomas Friedman in een opiniestuk in de New York Times: ‘Ik weet niet of hij Russische oligarchen geld moet of Russische spionnen hem in de tang hebben omdat hij tijdens zijn trips in Moskou zaken deed die hij beter niet had gedaan. Maar Trumps bereidheid om bondgenoten als Australië aan te vallen, rivalen als China uit te dagen, vijanden als Iran en Noord-Korea te bedreigen en buurlanden als Mexico te pesten – terwijl hij voortdurend handkusjes werpt naar de Russische president Poetin – kunnen niet worden uitgelegd door zijn simpele wens om de relaties met Moskou te verbeteren met als enig doel de Islamitische Staat te verslaan.

Het ontslag van Flynn geeft onze regering een nieuwe kans om antwoorden op deze vragen te krijgen, te beginnen met het openbaar maken van zijn belastingaangiften.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 februari 2017

8 eigenschappen waarin succesvolle jongeren zich onderscheiden van de rest

Jack Dorsey, Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, … het zijn maar een paar namen van jongeren die miljardair werden. Wanneer men naar de jeugd kijkt, denkt men steeds aan hangjongeren. Maar daar staat ook een uiterst succesvolle generatie tegenover. Deze hebben 8 eigenschappen waarin ze zich onderscheiden.

Millennials, de jongere generatie, is een generatie waarvan velen succesvol ondernemen. Hoe komt het dat deze groep er in slaagt beter te presteren dan oudere generaties? Een eerste succesformule is alvast: slapen.