Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 22951 tot 22955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Grondstoffen vlak voor een nieuwe uitbraak

Grondstoffen zijn al enige tijd niet meer sexy bij beleggers. Enkele jaren geleden waren ze nog "talk of the town", maar sinds de desastreuze val van 2011 - 2012 worden grondstoffen gemeden als de pest. Op onderstaande grafiek is goed te zien hoe de Continuous Commodity Index steeds lagere bodem en lagere toppen zette sinds 2011. Dit proces lijkt nu ten einde, aldus All Star Charts...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Manipulatie op zowel de valutamarkten als de goudmarkt

Best schokkend maar wellicht niet echt onverwacht: er zou manipulatie plaats vinden op de valutamarkten en op de goudmarkt. Diverse grootbanken liggen inmiddels onder het vergrootglas van toezichthouders.

De jongste dagen zijn de geruchten omtrent een grootscheepse manipulatie van de markten alsmaar in kracht gaan winnen. Wat er precies aan de hand is is nog niet helemaal duidelijk, maar vast lijkt te staan dat de brave belegger die zich aan alle regeltjes houdt de dupe van de hele zaak is.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Commotie op de Comex

Naarmate de commitments van de bullion banks meer en meer op ramkoers met elkaar en de overige spelers op de COMEX komen te liggen, dringt zich steeds meer de vraag op in hoeverre het long/short spel onder regie van de Federal Reserve doch onder uitvoering van JP Morgan nog stand houdt? Immers, de reserverol van de dollar staat op het spel staat, reden waarom het goud als de ultieme barometer van het monetaire systeem thans onder zware druk staat.

Een aantal analisten en rapporteurs w.o. Eric Sprott, Alasdair McLeod, Grant Williams en Jim Rickards stelt dat dit spelletje steeds meer de abyss nadert. Men dient zich te realiseren dat met het opblazen van de COMEX niet alleen het einde van de reserverol van de dollar wordt ingeluid maar tevens het einde van het huidige mondiale monetaire bestel. Dat betekent grote schokgolven die als een tsunami over de financiële wereld zullen uitrollen. Een dergelijk scenario op Wall Street staat reeds ‘in the cards’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

21e eeuw: eeuw van de Ponzi

Het eerste decennia van de 21e eeuw zal de boeken in gaan als hét decennium waar Ponzi zegevierde. Bernard Madoff was de grootste en de meest bekendste bedrieger, maar er zijn er nog veel meer dan je denkt. 

Ponzitracker oprichter Jordan Maglich maakte een overzicht van de gouden eeuw der Ponzi's. Dit zijn de grootste volgens...

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Waarom is hernieuwbare energie zo duur?

De Europese Commissie temperde woensdag haar klimaatdoelstellingen. Tegen 2030 moeten de lidstaten niet 40% maar slechts 27% van hun energie uit herniewbare bronnen halen en hoe bindend die doelstelling wordt, blijft voorlopig voor onduidelijkheid zorgen. De EC gaat zich ook soepeler opstellen tegenover het zogenaamde 'fraccen', een methode om schaliegas en/of schalie-olie uit de diepe ondergrond vrij te maken door millimetergrote scheurtjes te creëren in het brongesteente waar het gas in opgesloten zit. Fracking zorgde de voorbije jaren voor een ware energierevolutie in de VS, die de prijzen fors deed dalen. Prijs is dus een sleutelfactor en die prijs is de voorbije jaren in de EU enkel gestegen.