Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 22961 tot 22965
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

TA Special: Vuurwerk verwacht bij de grondstoffen

Op economisch vlak valt er een tweespalt waar te nemen tussen de westerse landen en de groeilanden. Laatstgenoemde groep staat momenteel onder conjuncturele druk door gecrashte munten die de inflatievrees doen toenemen. Als reactie hierop verhogen enkele centrale banken in die regio de rente op korte termijn om de neerval van de munten te stoppen. Maar een strakker monetair beleid vreet natuurlijk aan de economische groeiperspectieven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Goud en zilver report (Week 9)

De goudprijs bleef afgelopen week vrijwel onveranderd, terwijl zilver met 3,3% onderuit ging. De euro sterkte aan naar ruim 1,38 tegenover de dollar. Het nieuws van afgelopen week: De Chinezen blijven veel goud importeren, Bloomberg schrijft over een nieuw onderzoek naar manipulatie van de goudprijs en het GLD ETF zag in februari eindelijke weer een instroom van goud.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Vastgoed zwaar verliesgevend in 2013 bij de Rabobank

De Rabobank heeft in het vastgoed zware verliezen geleden in 2013. De vastgoeddochter van Rabobank, waaronder FGH, heeft in 2013 een verlies geleden van € 817 miljoen. Ook het jaar daarvoor was een verlies zichtbaar van € 107 miljoen. Deze verliezen staan tegenover een vastgoedportefeuile van ongeveer € 26 miljard.

[...]

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Goud vindt steun boven $1300 per ounce

Door hogere noteringen is de technische analyse van de goudprijs er beter uit komen te zien. Keer op keer werd er door meer-maands gemiddelden gebroken en hierdoor krijgen de technisch georiënteerde beleggers de smaak meer en meer te pakken.

De teruggekeerde vraag uit China blijft een van de pijlers waarop het recente succes van de goudprijs steunt. Tot in 2002  mochten de Chinese burgers geen beleggingen bezitten in fysiek goud, zoals in baar-vorm en munt. Na de versoepeling is de Chinese “Goldrush” echt op gang gekomen. Er komt nu steeds meer druk op de overheid in India om de importbelasting op goud (die van 2% naar 10% verhoogd was) opnieuw te verlagen. Hierdoor zal de vraag uit dit land weer kunnen gaan excellereren.

[...]

Bron: goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Edelmetalen hebben beste start sinds 1983

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: goud en zilver beleefden hun beste start sinds éénendertig jaar en Bloomberg bericht eindelijk over de manipulatie van de goudmarkt. Zo kopt Bloomberg vandaag dat de goudprijs al voor 10 opeenvolgende jaren massaal door banken wordt gemanipuleerd. Wat? Nee! Echt waar?

[...]