Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22966 tot 22970
Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014

Europese raffinaderijen raffineren steeds minder olie

Aardolie wordt hoofdzakelijk gebruikt om vloeibare brandstoffen te maken voor voertuigen. De hoge energiedichtheid van kerosine, diesel en benzine maakt het mogelijk om grote afstanden af te leggen met een redelijk kleine hoeveelheid brandstof. Ruwe aardolie kan niet gebruikt worden in verbrandingsmotoren, maar moet eerst worden gescheiden in min of meer zuivere componenten. Dat proces gebeurt in raffinaderijen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014

Kankermedicijn van Bayer is enkel bestemd voor de rijken...

Toen Dekkers de vraag werd gesteld of een Indisch medicijn tegen lever- en nierkanker, dat door de Indische producent Natco 97% goedkoper aan kankerpatiënten wordt verkocht dan Bayer het aan westerlingen slijt (177 dollar per jaar voor het Indische Natco tegen 67.000 dollar per jaar voor Bayers Nexavar) - het businessmodel van Bayer zou schaden, antwoordde hij:

‘Laten we eerlijk zijn, we hebben dit product niet ontwikkeld voor de Indiase markt. We hebben dit product ontwikkeld voor westerse patiënten die het zich kunnen veroorloven, eerlijk gezegd."

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 februari 2014
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Schalie olie revolutie VS beïnvloedt energiemarkt

De schalie olie en aardgas revolutie in de VS drukt voorlopig blijvend zijn stempel op de energiemarkt. De vraag is wel hoe lang de VS nog kan putten uit deze onconventionele energiebronnen.

In de VS spreken ze van de ‘The Shale Oil Revolution’ wanneer ze het hebben over de ontdekking van de grote voorraden schalie olie en gas. Die voorraden zouden zo groot zijn dat ze de Amerikanen binnen afzienbare tijd volledig onafhankelijk zouden maken van de import van buitenlandse energie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Slechts in 2 EU-landen werken minimumloontrekkenden nog minder lang voor hun bier dan in België

Het webportaal Quartz gooide twee reeksen cijfers samen en creëerde zo een bijna globale lijst van hoe lang men in een land tegen het minimumloon moet werken om zich op café of restaurant een halve liter bier te kunnen permitteren. De cijfers komen van de internationale arbeidsorganisatie ILO (gebaseerd op een werkweek van 40 uur) en van Numbeo, een webportaal dat statistieken allerhande bijhoudt omtrent landen.