Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 22981 tot 22985
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Italiaanse campagne: Verkoop Sardinië aan Zwitserland om schuld te verkleinen

Is het Italiaanse eiland Sardinië binnenkort het 27ste kanton van Zwitserland? Wel als het van de bijna vierduizend leden van de Facebookgroep 'Canton Marittimo' afhangt. De campagnevoerders willen dat Italië het eiland verkoopt om de schuld van het land te verkleinen - al beseffen ze dat hun plan niet realistisch is. Dat meldt de Zwitserse nieuwssite 20 Minutes.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

CEO geeft toe: 850.000 bitcoins verdwenen

Mark Karpeles, CEO van Mt. Gox, heeft op een persconferentie in Tokio toegegeven dat zijn bedrijf 850.000 bitcoins kwijt zou zijn. Die zouden zo'n meer dan 300 miljoen euro waard zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Koffieprijs blijft maar stijgen

Op de markt voor soft commodities is koffie zonder meer de blikvanger. Sinds 1 januari van dit jaar is de koffieprijs met ongeveer 20 procent gestegen. Nu is het wel zo dat grote bewegingen in de koffieprijs eerder regel dan uitzondering zijn en dit wegens klimatologische omstandigheden.

Weinig andere soft commodities zijn namelijk zo gevoelig voor de klimatologische omstandigheden als koffie. Een paar zware regenbuien of een periode van grote droogte volstaan om de koffieprijs door het dak te jagen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Economie US groeit minder sterk dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2013 minder sterk gegroeid dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe raming die het Amerikaanse ministerie van Handel vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Recordwerkloosheid in Italië

De werkloosheid in Italië is in januari gestegen tot het recordniveau van 12,9 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau vrijdag op basis van een eerste schatting.

In december stond de werkloosheid in de op twee na grootste economie van de eurozone nog op 12,7 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar had gemiddeld 12,6 procent van de Italiaanse beroepsbevolking geen betaalde baan. Een kwartaal eerder gold dit voor 12,3 procent.