Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 22991 tot 22995
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

China wordt belangrijke partij op de Amerikaanse arbeidsmarkt

Het voorbije jaar hebben Chinese bedrijven 14 miljard dollar geïnvesteerd in de Verenigde Staten. Dat betekent een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse consulent Rhodium Group. Er wordt opgemerkt dat de Chinese bestedingen in de Verenigde Staten daarmee een nieuw recordniveau hebben bereikt. De resultaten werden gedreven door grootschalige overnames in de voedingsindustrie, de energiesector en vastgoed. Rhodium Group zegt te verwachten dat de Chinese interesse in Amerikaanse activa ook dit jaar op een hoog niveau zal blijven. Er wordt aan toegevoegd dat zich nu ook steeds meer Chinese privébedrijven op de Amerikaanse markt begeven.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Zitten er gaten in Wilders' 'Nexit'-kaas?

De EU is de wortel van al onze problemen en hoe sneller we die club verlaten, hoe sneller Nederland er bovenop komt. Dat is ongeveer de teneur van een rapport van adviesbureau Capital Economics dat de Nederlandse opdrachtgever en politicus Geert Wilders donderdag aan het grote publiek voorstelde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Economie in een dodelijke wurggreep

De economie van de VS, en in iets wat mate die van de Eurozone, draait weer behoorlijk. Dat is goed nieuws natuurlijk, maar desondanks is er óók sprake van een dodelijke wurggreep waarin de economie verkeert.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: die dodelijke wurggreep waarin de Amerikaanse economie verkeert zijn de rentebetalingen over de staatsschuld. Die zullen volgens prognoses van de Congressional Budget Office (CBO) de komende tien jaar nagenoeg verviervoudigen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Vrijgoud: Goud is geen geld

De relatie tussen geld en goud heeft altijd zeer gevoelig gelegen. De meningen zijn vandaag de dag misschien wel meer dan ooit verdeeld over dit onderwerp. We zien allemaal de tekortkomingen van ons geldsysteem, maar ook de terugkeer naar een goudstandaard wordt als onwenselijk gezien. Is er een andere optie?

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Bijna 500 banen bedreigd in glasindustrie in Henegouwen

De Japanse glasfabrikant AGC in Roux en zijn Franse concurrent Saint-Gobain in Auvelais hebben de intentie om volgende week de procedure tot collectief ontslag aan te kondigen. Beide bedrijven kampen met financiële problemen en zijn van plan om in totaal 480 banen te schrappen. Dat schrijft L'Echo.