Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 22996 tot 23000
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Saoedi-Amerika: 8 voordelen van de schalie-olierevolutie die de VS niet eens zelf beseffen

De wereld staat voor een politieke ommekeer die wordt ingegeven door de energie-'boom' in de Verenigde Staten. Is Amerika sinds de zeventiger jaren van vorige eeuw afhankelijk geweest van olie die uit het Midden-Oosten kwam en heeft het daar vier decennia lang zijn internationale politiek op afgestemd, dan staan we vandaag voor een politieke ommekeer waarvan de gevolgen amper kunnen worden ingeschat.

De gamechanger in dit alles is uiteraard ‘fracking’ ('Tight Oil Production') een nieuwe boortechniek die grote hoeveelheden moeilijker extracteerbare olie en gas binnen bereik heeft gelegd. 

Bron:
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Vraag naar goud onder particulieren met 21% gestegen

Het afgelopen jaar hebben particulieren ongekend veel goud gekocht, zo blijkt uit het jaarverslag van de World Gold Council over de goudmarkt in 2013. De vraag naar goudbaren, gouden munten en sieraden gecombineerd steeg het afgelopen jaar met 21% naar een historisch hoogtepunt van 3.863,5 ton. Een belangrijk deel van de omzetstijging komt voor rekening van de eerste helft van 2013, toen de goudprijs in zeer korte tijd een duikeling maakte van meer dan 10%.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Ook bitcoinautomaat in Duitsland

Ook in Berlijn staat nu een wisselautomaat voor de bitcoins. Die accepteert biljetten uit 200 landen accepteert en is te gebruiken voor wisselkantoren als Mt. Gox en Bitstamp. Een enkel wisselapparaat kost 5000 dollar.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

China vervangt India als grootste goudmarkt

De vraag naar goud van Chinese consumenten steeg vorig jaar met 32 procent tot het recordniveau van 1066 ton, terwijl de vraag vanuit India met 13 procent toenam tot 975 ton.

Wereldwijd steeg de goudvraag van consumenten met 21 procent naar 3864 ton. Daarbij klom de vraag naar gouden juwelen met 17 procent tot 2209 ton, terwijl de vraag naar gouden munten en staven met 28 procent steeg naar 1654 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Dit is mogelijk het goedkoopste aandeel van deze planeet

De crisis in de groeilanden zal niet eeuwig blijven duren. Dat is goed nieuws voor beleggers met de nodige ballen aan hun lijf. Dit betekent dat er koopjes te doen zijn. Een van die koopjes kan wel eens het goedkoopste bedrijf zijn ter wereld, namelijk het Braziliaanse Petrobras (PBR), aldus Oil & Energy Daily.