Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 2301 tot 2305
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Herstellende wereldeconomie blijft volgens IMF kwetsbaar

De vooruitzichten voor de wereldeconomie zijn de afgelopen tijd verder verbeterd, maar het risico op nieuwe tegenvallers blijft groot. 

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport voor de financiële leiders van de G20, die eind deze week bijeenkomen in de Duitse stad Baden-Baden.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Flashback artikel maart 2016: Geheime deal Rutte-Merkel-Erdogan over komst extra half miljoen migranten

Erdogans 5e kolonne in Rotterdam

De laatste dagen is op diverse sites te lezen over een ‘geheim’ gehouden deal tussen premier Rutte, bondskanselier Merkel en president Erdogan over de komst van nog eens 250.000 migranten naar Duitsland en Nederland. Dit nieuws stond echter al bijna precies één jaar geleden op onze site te lezen. Bovendien gaat de deal niet over een kwart miljoen, maar twee keer zoveel migranten. Omdat het gezien de diplomatieke spanningen met Turkije en de verkiezingen morgen zo actueel is, hieronder als flashback nogmaals ons artikel van 17 maart 2016:

Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jeff Christian: Goudprijs binnen drie tot vijf jaar op nieuw record

Volgens analist Jeff Christian van de CPM Group zal de goudprijs binnen drie tot vijf jaar op recordhoogte staan. Door economische en politieke problemen blijven beleggers en centrale banken naar verwachting veel goud kopen, terwijl het aanbod van goudmijnen vanaf 2018 weer zal afnemen. Daardoor zal de opwaartse druk op de prijs van goud verder toenemen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Is Bitcoin een belegging waard of niet?

Is Bitcoin nu een belegging of niet? De populaire cryptomunt heeft al de nodige volatiliteit achter de rug. Maar het wordt steeds duidelijker dat Bitcoin interessante opties biedt. In 2016 steeg de munt al meer dan 100% in waarde en ook 2017 is tot nu toe een sterk jaar, ondanks enkele tegenslagen. Beleggen in Bitcoin of niet beleggen in Bitcoin, that’s the question.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Moeten we ons zorgen maken over de oliemarkt?

Vorig jaar wist de OPEC een akkoord te bereiken voor het terugdringen van de overproductie op de oliemarkt. Destijds wist dit akkoord te zorgen voor een flinke olieprijsstijging. Ook de meeste beleggers begonnen weer in het ‘zwarte goud’ te geloven. De afgelopen handelsdagen liep dit vertrouwen echter een flinke deuk op.

Vorige week woensdag hadden we te maken met de grootste olieprijsdaling van het jaar. Daarnaast kwamen we uit op de laagste stand van het jaar. Niet bepaald een hoopgevende dag dus. Deze flinke prijsdaling had met name te maken met cijfers die afkomstig waren vanuit Amerika. Ook de dagen daarna kreeg de dalende trend een vervolg.