Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23006 tot 23010
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Column Kees de Kort | Kloof bedrijfsleven en consument

Er is nog altijd een kloof tussen hoe bedrijven en consumenten in Europa denken over de economie, zegt BNR's Kees de Kort. "Een kleine indicator is de detailhandelsverkoop. Die cijfers waren in december lager dan een jaar geleden. Dat is niet het verhaal dat Europese consumenten er zin in hebben."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Amerika zet volgende stap in confiscatie pensioenen

De Verenigde Staten lanceert een nieuw programma waarin de burgers geld kunnen sparen voor hun pensioen. Het programma heeft de naam myRA. Door hierin te sparen, krijg je gegarandeerd een “deftige” return van je spaargeld. Uiteraard belegt de Amerikaanse overheid dit geld in Amerikaanse obligaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Goudvoorraad DNB 7,6 miljard minder waard

De goudvoorraad van De Nederlandsche Bank is vorig jaar 7,6 miljard euro minder waard geworden. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) donderdag laten weten in antwoord op Kamervragen van de PVV.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Economen aan de alarmbel in Europa

Ongeacht eventuele maatregelen van Mario Draghi luiden vele economen de alarmbel over de situatie in Europa. Het is moeilijk om te weten of Europa al te maken heeft met deflatie, maar er moeten dringende acties ondernomen worden om dit te vermijden. Eens je vaststelt dat je te maken hebt met deflatie, is het meestal te laat zoals Japan al decennia lang kan ervaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Goudmijnen vinden hun mojo terug

Als belegger moet je altijd denken op de lange termijn en dan moet je de vraag stellen "wat gaat mij het meeste opbrengen de komende jaren?". De brede Amerikaanse aandelen hebben de laatste jaren al een sterke stijging achter de rug, de kans dat ze dit gaan herhalen is klein, zeker omdat de waardering al stevig is opgelopen. Dus moeten we op zoek naar een goedkoper alternatief.