Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 23026 tot 23030
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

BofA: Amerikaanse dollar in de problemen

Heeft de Federal Reserve in zijn eigen voet geschoten door te beginnen met 'tapering'? De Fed wil met man en macht de stabiliteit bewaren op de financiële markten, maar hoe meer druk je zet op stabiliteit, hoe onstabieler alles wordt. Tapering zorgde alvast enkele onaangename "unintended consequences" zo blijkt uit de eerste weken na het startschot, en niet alleen in de groeilanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Ook zilver ontwaakt

De beleggers in zilver hebben er lang op moeten wachten. Enkele jaren geleden was 'the sky the limit' voor het kleine broertje van goud. En terwijl de goudprijs al enkele weken bezig is met een opmars, was het voor zilver wachten tot eind vorige week om een definitief signaal te krijgen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Schaliegas biedt geen economisch voordeel

Het Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en Internationale Betrekkingen  onderzocht in de Verenigde Staten een aantal scenario’s met betrekking tot de olie- en gasproductie, de energiebehoefte en het energiebeleid. Tussen 2005 en 2013 is de Amerikaanse gasproductie met 33 procent gestegen, grotendeels door forse investeringen in schaliegas. Ook de olieproductie ging omhoog. Onder meer door het gebruik van nieuwe technieken waardoor moeilijk toegankelijke olievoorraden toch rendabel zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Er is een land in de eurozone dat een Triple-A rating heeft en aan de vooravond van zijn derde recessie in 6 jaar staat

Staat Finland, een van de weinige landen in de wereld dat kan rekenen op een AAA-rating van de drie grote kredietbeoordelaars (S&P, Moody's & Fitch), aan de vooravond van een derde recessie in zes jaar? Dat is alleszins de conclusie die getrokken kan worden wanneer de laatste gegevens van de Finse centrale bank worden geanalyseerd, want ook in het laatste kwartaal van 2013 kromp de Finse economie alweer met 0,8%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Schokkend nieuws over ons geld

Dit is werkelijk schokkend en hallucinant nieuws dat door de overheden en de financiële sector verborgen wordt gehouden van het grote publiek. Volgens de wet mogen banken geen geld creëren, maar deze wet geldt niet voor digitaal geld, de wet werd nooit aangepast naar de moderne tijd. Daarom dat banken zoveel geld kunnen creëren uit het niets, aldus Positive Money.