EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23026 tot 23030
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Rusland wil eigen betalingssysteem in elkaar gaan zetten

The more the West attempts to "isolate" Russia and pushes it away from its "core values" and of course the US Dollar, the more Russia will seek the safety of a non-dollar based system. We have previously described how Putin has been scrambling to enmesh Russia in tight bilateral commodity-based trade with both China and India, and now it is Russia's turn to announce it would seek its own "national payment settlement system" following last week's surprising and unmandated service halts by both Visa and MasterCard, which as Vladimir Putin said earlier today, will be a "bid to reduce economic dependence on the West."

Putin observed, cited by AFP, that Russia is aggressively looking to trim its dependence on the west for payment settlement: "In countries such as Japan and China these systems work, and work very well," Putin told lawmakers in televised remarks.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Oliemarkt Amerika pompt 8 miljoen vaten per dag

David Lennox, resources analyst bij Fat Prophets, maakte een analyse van de oliemarkt naar aanleiding van de gebeurtenissen die recent in het oostelijke deel van de Oekraïne hebben plaatsgevonden. De positieve boodschap is volgens hem dat de Amerikaanse energie een steeds stevigere buffer op de markt begint te vormen.

De Amerikaanse oliebedrijven pompen momenteel 8 miljoen vaten per dag boven en dat is een opmerkelijke stijging ten opzichte van enkele jaren geleden. Anderzijds is de reservecapaciteit van die bedrijven nog steeds onvoldoende om het wegvallen van de Russische export naar het westen te compenseren, zeker wat de ontginning van schaalolie en –aardgas betreft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Chinese overheid beëindigt bankrun

De bankrun op een kleine Chinese bank is door de overheid na drie dagen in de kiem gesmoord. Degene die het gerucht zou hebben verspreid dat een lokale bank op omvallen stond, is door de politie vastgezet.

Dat meldde Financial Times. Binnen een week tijd namen zeker duizend bezorgde klanten van een bank in de zuidelijke Chinese plaats Yancheng geld op, uit angst dat deze op omvallen staat vanwege een falend beleggingsproduct.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Als iedereen dit wist over de banken, zou het revolutie zijn

De meeste mensen weten niet hoe het monetaire systeem juist in elkaar zit (daarom bestaat onder andere deze site). Henry Ford heeft bijna 100 jaar geleden al gezegd dat als de mensen écht weten hoe de vork in de steel steekt, dat het een ware revolutie zal veroorzaken. Met het internet van tegenwoordig komen steeds meer mensen de waarheid over uw geld tegen, maar de protesten worden allemaal vakkundig de kop in gedrukt. Misschien wordt het wel eens tijd voor een echte revolutie ... zeker als de mensen wisten hoe ons banksysteem werkt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Daling van de goudprijs als gevolg van een arbitrage

We tasten nog steeds in het duister over de eigenlijke redenen waarom de goudprijs in 2013 een oplawaai van zo’n 28 procent heeft gekregen. Zelfs de echte specialisten van de goudmarkt begrijpen er eigenlijk geen snars van. Ze kunnen alleen maar vaststellen dat goud, zilver en de andere edelmetalen naar de slachtbank moesten.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs