Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23041 tot 23045
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

De kleine belegger vist alweer achter het net

De AEX was net goed en wel door de 400 punten gebroken of er volgde weer een correctie. Ook in de VS gaan de aandelenmarkten onderuit. Wat valt ons op? De grote institutionele beleggers hebben de afgelopen weken veel verkocht, terwijl de particuliere belegger juist instapte. Het is iedere keer hetzelfde...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

De NVM kijkt liever naar transacties dan prijzen

Als de NVM in haar rapporten over herstel van de woningmarkt spreekt, dan bedoelen ze iets anders dan waar u misschien aan denkt. Op de website van de NVM lezen we dat vooral het aantal transacties bepalend is voor de gezondheid van de woningmarkt. De prijzen zijn voor de makelaars (logischerwijs) van secundair belang.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Infographic: De kakelaars van de NVM

De NVM ziet al zes jaar herstel op de woningmarkt, terwijl de prijzen vanaf 2008 eigenlijk alleen maar omlaag zijn gegaan. Deze infographic laat zien dat het bij de vorige huizenmarktcrash van 1979 niet anders was.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Werkloosheid en aandelenmarkt stijgen hand in hand

De werkloosheid in de VS loopt op (gemeten naar participatiegraad) en tegelijkertijd stijgen de aandelenkoersen. Waar is dat economisch herstel toch op gebaseerd? Een analyse van onze gastschrijver 24 karaat.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

FED laat in Europa een spoor van ellende achter

Zoals ik eerder al schreef, betekent elk verwoestend einde ook onvermijdelijk een nieuw begin. Het einde van de Sovjet-Unie verschaft enig inzicht in de mogelijkheden. Wat de motor was achter de opkomst van de ‘ flits-miljardairs‘, die als ‘ oligarchen‘ de belangrijkste economische sectoren in het huidige Rusland controleren, was kapitaal. Buitenlands kapitaal.

Hele bedrijven waren feitelijk voor een ‘ appel-en-een-ei‘ te koop, nadat de Sovjet-Unie instortte. Maar je had nog wel een ‘ appel‘ en een ‘ ei‘, de Russische nationaliteit, en handige ‘ connecties‘ nodig om ‘ oligarch‘ te worden. En hoe kreeg je toegang tot de vele miljoenen die nodig waren, als je enige bezit een roestige Lada was? Door het winnen van vertrouwen van geldschieters in het buitenland. Wat in de voormalige Sovjet-Unie grotendeels langs etnisch/religieuze lijnen liep, met Joodse geldschieters die wel vertrouwen hadden in Russen met een Joodse achtergrond.