Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 23051 tot 23055
Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Beter af zonder regering

De regering is een institutionele structuur die de regels maakt, de regels handhaaft, en leeft volgens regels die verschillen van die welke ze oplegt aan de rest van de bevolking. Zoals: Wij mogen niet stelen, maar de overheid mag. Wij mogen niet doden, maar de overheid mag. Wij mogen geen geld drukken, ontvoeren, of frauderen, maar de overheid mag. Dit heet ‘onze regering’ die uiteraard een sterk belang heeft in het behouden van haar macht, prestige, en financiering.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Ook 2013 was slecht jaar voor de huizenmarkt

Cijfers van het Kadaster laten zien dat er in 2013 minder huizen verkocht zijn dan in in 2012. Sinds 1995, toen de eerste metingen werden gedaan, is het aantal transacties over een heel jaar nog niet eerder zo laag geweest. Vergeleken met 2007 werden er vorig jaar 45% minder woningen verkocht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag, niet in België

De huizenprijzen in de eurozone zijn in het derde kwartaal van vorig jaar gemiddeld met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met het voorgaande kwartaal werden huizen in de eurolanden 0,6 procent duurder. Ook in België stegen de prijzen. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Goud kan op korte termijn naar de $1.300

Het momentum bij goud begint aardig te kantelen. Daar waar velen mikten op een vervolg van de daling, is de goudprijs de afgelopen weken gestaag opgelopen. De eerstvolgende halte is de $1.300 maar daar zal het niet bij blijven.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

In 2035 zijn er geen arme landen meer

Welkom op hetkanWel! Wil je meer tips over groener, eerlijker en leuker leven, volg ons dan via twitter of via facebook.

Bill Gates aan het woord. Foto: DFID, Flickr

Bill en Melinda Gates, de rijkste mensen ter wereld, die een groot deel van hun fortuin besteden aan goede doelen, stellen dat het steeds beter gaat met de wereld. De meeste mensen hebben volgens de oprichter van Microsoft en zijn echtgenote, geen idee van de successen op het gebied van armoedebestrijding. Noch van het nut van ontwikkelingshulp.