EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23051 tot 23055
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

Column Kees de Kort | Forse rotklap voor Amerikaans MKB

Het ging een aantal maanden allemaal nét wat beter met het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf. Maar het is met een forse rotklap omlaag, ziet BNR's Kees de Kort. Het grootste probleem is de beleidsonzekerheid, en dat is funest voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

Jongeren steken zich in schulden

Belangrijkste bron van schuld is het telefoonabonnement. Op de tweede plaats komen de schoolspullen. Het gemiddelde bedrag waar het incassobureau achteraan moet, is zo’n 500 euro aan niet betaalde studieboeken. In de top 3 van schuldeisers staan ook de zorgverzekeraars. Vanaf hun 18e moeten jongeren verplicht zelf een zorgverzekering hebben. Van de bijna 300.000 achterstallige betalers van de ziektekosten is 1 op de 6 jonger dan 25 jaar. Dat zijn ruim 41.000 jongeren.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

Goudprijs naar hoogste stand in zes maanden

De goudprijs in dollars bereikte vandaag het hoogste niveau in zes maanden. De koers tikte even de $1.368 per troy ounce aan, bijna $200 boven het dieptepunt van de correctie in 2013. Toen zakte de goudprijs nog onder de $1.200 per troy ounce. De stijgende goudprijs is grotendeels te verklaren door de geopolitieke spanningen in Oekraïne en door de zwakke dollar.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

QE binnen enkele jaren naar $ 850 miljard per maand

Mike Maloney heeft een zeer interessante video over het monetaire systeem in de Verenigde Staten. Tot 2008 hield de Federal Reserve "base money" op $ 850 miljard. Sindsdien explodeerde dit tot een viervoud. Vorig jaar werd iedere maand 1/10 van het "base money" uit 2008 extra gecreëerd. Maar door de forse daling van de omloopsnelheid van het geld zorgt dit niet voor een opstoot van inflatie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 12 maart 2014

Dit is hoe China stap voor stap implodeert

We weten niet goed wat er zich in China allemaal afspeelt. Maar de Chinese centrale bank injecteerde al een veelvoud in het monetaire systeem van wat de Federal Reseve in de Verenigde Staten heeft laten zien. We horen ook steeds meer verhalen over een aanstormende kredietcrisis in China. Wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend of speelt er zich een regelrechte ramp af? Kijk maar eens naar dit voorbeeld ...

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs