Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 23056 tot 23060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Frankrijk een levensgroot blok aan het been

Frankrijk is verworden tot ‘de zieke man van Europa’ en daarmee een blok aan het been van de Eurozone. Komt het ultieme rampscenario naar boven waarbij het land een bail out nodig heeft?

De jongste maanden werd regelmatig het probleem van de bail ins aangekondigd. Hierbij moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een bail out, waarbij een land in problemen door een consortium, meestal bestaande uit de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese centrale bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Barrick Gold maakt zich op voor een nieuwe start

Barrick Gold, ‘s werelds grootste goudproducent, is zichzelf aan heruitvinden. Niet-rendabele activiteiten worden gestaakt, de kosten worden gedrukt en de goudproductie wordt gestroomlijnd.

Het lag in de lijn van de verwachtingen dat de goudmijnbedrijven het effect van de daling van de goudprijs duidelijk zouden ondervinden. Dat bleek onder andere uit de kwartaalcijfers van Barrick Gold, de grootste goudproducent in de wereld, die eerder deze maand bleke bedrijfsresultaten bekendmaakte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Waarom loopt de Fed altijd achter de feiten aan?

Een recessie voorspellen was vroeger niet zo moeilijk, een inverse rentecurve is zo goed als altijd een voorlopende indicator voor een recessie. Helaas bestaan de complexe modellen van de Federal Reserve altijd uit achterblijvende indicatoren. Hierdoor voorspellen ze meestal een recessie als die recessie al ten einde is. De Fed loopt zo altijd achter de feiten aan.

De Amerikaanse economie vertraagt dit jaar maar de Federal Reserve weet niet of dit aan het slecht weer ligt of dat er meer aan de hand is. Uit de vrijgegeven "minutes" van de Federal Reserve wist men in 2008 ook niet van welk hout pijlen te maken. Eerst zag men de recessie niet aankomen, daarna zou de recessie niet zo erg zijn en toen men liet weten hoe ernstig de situatie was, was de recessie al ten einde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Dit is geen herstel – dit is een bubbel

De koersen van de aandelen in Europa, de Verenigde Staten en volgens The Guardian ook in Groot-Brittannië impliceren dat we met een zeer sterke onderliggende economie te maken hebben, maar niets is minder waar. Terwijl de koersen in Europa en G-B nog niet op nieuwe records staan, is dit wel het geval in de Verenigde Staten en dit is vergeleken met 2007 toen aandelen ook al in een bubbel zaten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 1 maart 2014

Griekse rente duikt onder 7 procent

De Griekse langetermijnsrente is onder de kaap van de 7 procent gedaald. Het is de eerste keer sinds het land in 2010 getroffen werd door een financieel infarct dat de rente op Grieks staatspapier zo laag noteert.