Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 23056 tot 23060
Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

De economische ongelijkheid neemt wereldwijd nog steeds toe. Zo hebben amper 85 mensen evenveel vermogen als de 3,5 miljard armsten, of zowat de helft van de wereldbevolking. Dat blijkt uit cijfers die ngo Oxfam publiceerde naar aanleiding van het Wereld Economisch Forum in Davos.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Duitsers halen tonnen goud terug uit New York

De Duitse centrale bank is van plan dit jaar 30 tot 50 ton goud dat ligt opgeslagen in New York naar Duitsland te verschepen. Dat liet een woordvoerder van de Bundesbank vandaag weten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

'We staan voor de belangrijkste omwenteling van de arbeidsmarkt sinds 1800 en geen enkel land is voorbereid'

Robots zullen het komende decennium in steeds meer beroepen worden ingezet om menselijke arbeid te vervangen. Op lange termijn zijn de voordelen overweldigend, maar op korte termijn brengt het nogal wat ellende teweeg, vooral omdat geen enkele overheid deftig op deze revolutie is voorbereid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Meer dan 200 miljoen werklozen wereldwijd

Het aantal werklozen in de wereld is vorig jaar boven de 200 miljoen gestegen. "Het zwakke economische herstel heeft niet geleid tot een verbetering van de globale arbeidsmarkten", schrijft de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in zijn rapport 'Global Employment Trends 2014'. De organisatie pleit voor een beleidsverandering.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Willem Middelkoop: “once in a lifetime” voor goud-en zilvermijnaandelen

Dit is een ongekend moment om goud-en zilvermijnaandelen te kopen. De waarderingen zijn extreem laag gezien de ongekende vraag vanuit Azië. 2014 moet daarom het jaar gaan worden van het herstel van de grondstofmarkten. De goudprijs kan naar $1500 per ounce en de zilverprijs naar $30. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor 2014.