Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 23061 tot 23065
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Dreigt een bankrun in Oekraïne?

De rust is weer een beetje teruggekeerd op de straten van Oekraïne, maar daarmee is de ellende nog niet voorbij. Het land verkeert in financiële moeilijkheden en de waarde van de munt keldert tegenover de euro en de dollar. Banken hebben al limieten ingesteld om de opname van spaartegoeden af te remmen. Op een gegeven moment kon men maximaal €110 per dag pinnen.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Financial Times verwijdert artikel over manipulatie goudprijs

De Financial Times heeft een artikel van zijn website verwijderd waarin stond te lezen dat de goudprijs tussen januari 2010 en december 2013 zowat de helft van de tijd is gemanipuleerd. Via de Google cache is het artikel nog wel in zijn geheel te lezen.

Het artikel steunde op een analyse van Fideres, een adviesbureau inzake investeringen. Volgens Alberto Thomas van Fideros is de koersevolutie van goud 50% van de tijd ‘verdacht’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Jim Rogers: “Waarom iedereen verkeerd is over China”

Er komen verschillende onheilspellende berichten uit China: de groeivertraging zou erger zijn dan men laat uitschijnen, de vastgoedmarkt staat op instorten, er is een financiële crisis gaande zoals het westen ervaarde met Lehman Brothers ... en ga zo maar door. Jim Rogers, de legendarische beursgoeroe, ziet wel degelijk problemen, maar niets om zich veel zorgen over te maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

3 Waarschuwingssignalen van een stijgende goudprijs

Analisten zijn meestal verdeeld over verschillende onderwerpen. Maar begin dit jaar was iedereen het er over eens: goud zou verder dalen naar $ 1.000 / ounce. Tot op heden heeft de goudprijs weer iedereen in de maling genomen. Een stijgende goudprijs kan duiden op onheil en in het verleden was de goudprijs meer juist dan fout. Dit zijn de mogelijke struikelblokken volgens MarketWatch

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 26 februari 2014

Column Kees de Kort | Not all is well

Het consumentenvertrouwen in de VS is misschien geen 'verschrikkelijk belangrijke indicator', zegt BNR's Kees de Kort. "Maar toch: "Het daalt. En dat is natuurlijk wel heel bijzonder hè, dat Amerikanen somberder worden over de toekomst."