Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23091 tot 23095
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Inflatie zakt tot laagste niveau in jaren

De inflatie is in januari gedaald naar 1,4 procent, het laagste niveau sinds juni 2010. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Armoede in Nederland wel degelijk een probleem in ons kikkerlandje

en tijdje geleden riep ons aller premier dat er geen armoede in Nederland is. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest dat steeds meer mensen een beroep moeten doen op de Voedselbank en dat meer en meer kinderen in armoede opgroeien. Er is dus wel degelijk een probleem in ons kikkerlandje. Het is al lang niet meer de welvaartsstaat die we pretendeerden te zijn. Dus het is ook naïef om dan je kop nog in het zand te steken voor deze problematiek.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Miljarden aan goud en zilver in afval

Jaarlijks wordt er voor miljarden euro's aan goud en zilver verwerkt in elektronica. Dat betekent dat er in de afgedankte apparatuur ook nog veel waardevolle metalen zitten. Naar schatting bevat een ton elektronisch afval 300 tot 400 gram goud en een nog veel grotere hoeveelheid zilver. Een goudmijn haalt slechts enkele grammen goud uit een ton puin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Wat als … de centrale banken juist een sterke munt willen?

Als iedereen het over iets eens is, gebeurt meestal het tegenovergestelde - vooral dan op de financiële markten. Iedereen gaat er van uit dat de centrale banken hun best doen om hun munt zo zwak mogelijk te maken en zo hun export te stimuleren. Maar wat als het tegenovergestelde waar is? Wat als tapering door de Fed nu juist de bedoeling is om een sterkere dollar te creëren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Vastgoedtak kost SNS bijna twee miljard euro

Door de zware verliezen op Property Finance, dit jaar ruim anderhalf miljard euro, moest SNS een jaar geleden genationaliseerd worden, waarbij 3,7 miljard euro werd betaald door de overheid.

De nettowinst zonder incidentele posten kwam uit op 386 miljoen euro, inclusief incidentele posten staat er een nettoverlies van 414 miljoen euro onder de streep.