Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23096 tot 23100
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

ECB met de rug tegen de muur – QE onvermijdelijk?

De Europese Centrale Bank heeft maar weinig ruimte meer over om het traditionele beleid te voeren dat de centrale banken kennen. De ECB duwt in tegenstelling tot de Federal Reserve of de Bank of Japan nog lang niet het gaspedaal in van de onconventionele monetaire maatregelen. Maar met een rentevoet van 0,25 % heeft het niet veel opties meer over, aldus Quartz.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

De automatisering bedreigt de hele middenklasse

Door technologische ontwikkelingen zal het gemiddelde loon dalen en de ruggegraat van de samenleving in gevaar komen, betoogt Martin Sommer.

Obama speechte dinsdag tegen de armoede en voor het redden van de Amerikaanse droom van sociale stijging, dankzij fatsoenlijke middenklasse-banen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

NVM ziet al sinds 2008 herstel op de woningmarkt

De NVM ziet al zes jaar lichtpuntjes op de woningmarkt. In de persberichten spreekt men steeds van herstel en 'uitbodeming', maar de realiteit is anders. De prijzen dalen al sinds begin 2008 bijna onafgebroken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Olieprijs naar recordhoogte in opkomende markten

De olieprijs breekt de laatste dagen records. Niet in Amerikaanse dollars (27% lager dan het record uit 2008), maar wel in valuta van landen als Rusland, Turkije, Zuid-Afrika, Brazilië en India. Opkomende markten zien hun munt verzwakken en betalen daar de prijs voor. Behalve Rusland dan, want die exporteert de olie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Column Kees de Kort | Een vrij triest verhaal

De inkomensontwikkeling in de VS is 'een vrij triest verhaal', vindt BNR's Kees de Kort. "Opgeteld stijgen de inkomens in Amerika nauwelijks. Men besteedt wel meer, maar de inkomens stijgen niet."