Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23106 tot 23110
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Econoom haalt geld weg van rekening Bank of America

Terry Burnham, voormalig Harvard hoogleraar economie , auteur van ” Mean Genes ” en ” Mean Markten en Lizard Brains, ” vertrouwt het niet meer en haalt al zijn geld van de bank. Vorige week was zijn saldo bij Bank of America nog $1.000.000 en dit zal deze week nog maar $10.000 bedragen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Overheidstekort eurolanden loopt terug

Het overheidstekort van de eurolanden is in het derde kwartaal van vorig jaar verder gedaald.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Bankiers plegen zelfmoord crisis nog niet voorbij

Het beeld van bankiers die uit het raam springen omdat ze zojuist hun hele vermogen zijn kwijtgeraakt wordt doorgaans in verband gebracht met de Grote Depressie in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Afgelopen week gebeurde het in Londen opnieuw. Een hoge Amerikaanse bankmanager sprong van de 33e verdieping van de JP Morgan bank naar beneden en viel te pletter.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Londense huizenmarkt stevent af op zeepbel

De steeds groeiende huisprijzen in Londen zijn de vastgoedmarkt naar een zeepbelscenario aan het stuwen, waarschuwen een groep van invloedrijke economen in Financial Times.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Goudprijs moet omhoog of de mijnen gaan sluiten binnen 6 maanden

Als de goudprijs in ieder geval nog lang op dit niveau blijft of zelfs terug lager gaat, zullen er veel mijnen hun deuren sluiten binnen het jaar - en vermoedelijk zelfs al binnen de 6 maanden.

Goudmijnen hebben traditioneel een stevige marge nodig. Een mijn in productie brengen kosten miljarden. Om een dalende goudprijs of stijgende kosten op te vangen, moeten de goudmijnen een stevige marge hanteren of de mijn wordt onherroepelijk onrendabel. Die marge is er nu niet meer door de daling van de goudprijs de laatste jaren.