Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 23111 tot 23115
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

China bespeelt de goudmarkt zoals de Hunt Brothers zilver in de jaren ‘80

China is de laatste jaren bezig de goudmarkt te bespelen zoals de gebroeders Hunt de zilvermarkt bespeelden in de jaren ’80. China slorpt al het fysieke goud op om een tekort te creëren waardoor de prijs fors zal stijgen.

In de jaren ’80 bespeelden de gebroeders Hunt de zilvermarkt op eenzelfde manier. Hierdoor creëerden ze een prijsstijging die 34 jaar lang niet meer werd bereikt. Het verschil is dat de Comex China deze keer niet kan tegenhouden. De gebroeders Hunt bespeelden de papieren markt, terwijl China de fysieke markt opslorpt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Spaanse schaduweconomie floreert dankzij 'Bin Laden'

De Spaanse schaduw- of ‘zwarte’ economie bedraagt nu 253 miljard euro of een kwart van ‘s lands bbp, aldus een berekening van Gestha; de vereniging van belastingspecteurs. En dat ondanks de torenhoge werkloosheid, de corruptie en de stijgende belastingen. De belastingbetaler krijgt het gevoel dat hij betaalt voor de fraude van anderen en de onbekwaamheid van de politieke leiders, merkt de krant El Mundo op:

‘Mochten de belastingsinstanties er in slagen 20% van dat bedrag te recupereren, dan zouden de belastingsinkomsten met 50 miljard euro stijgen en zou het overheidsbudget bijna in evenwicht zijn. Al sinds Adolfo Suárez [Spaans premier onder de Francodictatuur] heeft elke regering getracht het zwartwerk aan banden te leggen. Allen faalden. Zwartwerk is moeilijk opspoorbaar en nog moeilijker uit te roeien. Maar op dat vlak resultaten boeken was nooit belangrijker dan vandaag. Anders zullen de mensen beginnen denken dat ze steeds meer belastingen moeten betalen omdat de onbekwaamheid van onze overheid in de strijd tegen belastingontduiking moet worden gecompenseerd.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Ondertussen in Spanje

Spanje krabbelt verder op. Volgens voorlopige cijfers is het BBP het afgelopen kwartaal met 0,3 procent gestegen. Die 0,3 procent groei was in lijn met de verwachting, maar toch: een aardige verbetering ten opzichte van de 0,1 procent groei over Q3.

Dat dit niet de groeicijfers zijn die Spanje nodig heeft om weer van een bloeiende economie te kunnen spreken, valt eenvoudig af te lezen uit de werkloosheidsstatistieken: meer dan 1 op de 4 Spanjaarden zit (officieel)werkloos thuis en de jeugdwerkloosheid bevindt zich op een gevaarlijk hoog niveau van afgerond 58 procent.

Bron: bloomberg.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

IJsland liet de banken vallen in 2008, heeft nu 4% werkloosheid met perspectief op 2%

Iceland let its banks fail in 2008 because they proved too big to save.

Now, the island is finding crisis-management decisions made half a decade ago have put it on a trajectory that’s turned 2 percent unemployment into a realistic goal.

While the euro area grapples with record joblessness, led by more than 25 percent in Greece and Spain, only about 4 percent of Iceland’s labor force is without work. Prime MinisterSigmundur D. Gunnlaugsson says even that’s too high.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Wat is het probleem van geld?

Geld, iedereen wilt er liefst zoveel mogelijk van hebben en toch zorgt het alleen maar voor problemen. Het meeste geld dat we vandaag gebruiken, is het geld dat door de banken wordt gecreëerd. Het zijn niet de briefjes en muntjes in je portefeuille, maar de digitale cijfers op je bankrekening die het meeste geld vertegenwoordigen.