Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 23111 tot 23115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

India trekt de enige juiste conclusie

In de marge van de G20 meeting trok India de enige juiste conclusie: de Groeimarkten staan er alléén voor. Wat betekent dit voor de diverse Emerging Markets en specifiek voor India? We gaven het van het weekend al te kennen: de Groeimarkten staan er alleen voor en zullen hun eigen zaakjes moeten opknappen. Tot die conclusie is ook India gekomen. En daar was de grote baas van de Indiase centrale bank, Raghuram Rajan, toch niet onverdeeld gelukkig mee zo liet hij CNBC in Sydney weten. Volgens Rajan is een mislukking om de turbulentie rond de Groeimarkten aan te pakken door de G20 riskant. Een nieuwe financiële crisis is zomaar geboren. Hij is niet blij met de impact die de tapering van de Fed op de Groeimarkten heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Goud: boven de $1.340 gaan alle remmen los

2014 is tot dusver een goed jaar geweest voor de goud bulls. Goud lag vanaf de eerste week van januari goed in de smaak van beleggers en dat is tot dusver zo gebleven. Van het feit dat enkele grootbanken niet geloven in de edelmetalen in het algemeen, en in goud en zilver in het bijzonder, ligt eigenlijk niemand echt wakker.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Banken profiteren van 'too big to fail'-status

Grote banken profiteren flink van hun positie dat ze 'te groot zijn om te laten vallen' door de overheid. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Het belangrijkste dat je moet weten over obligaties

De meeste obligatiebeleggers kan je in 3 categorieën onderverdelen: de angstige, de vergeetachtige en de slimme beleggers. Het is dan ook niet evident deze dagen om te investeren in obligaties. De Amerikaanse 10-jarige rentevoet steeg van een dieptepunt van 1,68 % naar 3 % om daarna weer terug te vallen rond 2,6 %. De acties van de Federal Reserve hebben een grote impact op de rentevoet en dus ook op de waarde van de obligaties.

Bron:
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Draghi: 'In maart kan de ECB stimuleren'

De Europese Centrale Bank (ECB) kan ingrijpen als de inflatie verder daalt. ECB-president Mario Draghi gaf zondag na een bijeenkomst van de G20 aan, dat stimuleren een optie is als deflatie een issue wordt. En het stimuleren kan wel eens beginnen in maart.