Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23116 tot 23120
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

'Crisis heeft de Spaanse middenklasse vernietigd'

Toen Spanje in oktober vorig jaar, na 9 kwartalen van onafgebroken economische rampspoed, opnieuw met de economische groei aanknoopte, dook voor het eerst de vergelijking met China op.

De loonkosten in Spanje liggen nu lager dan de Duitse en een pak lager dan die van concurrerende landen als Frankrijk en Italië. Als gevolg daarvan investeerden autoproducenten vorig jaar ruim 1.500 miljoen euro in de productie van nieuwe modellen in Spanje, bleek uit cijfers van de Associación Nacional de Fabricantes de Automóviles (Anfac).

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Nederland heeft hoogste accijns op benzine van Europa

Nergens in Europa wordt een liter loodvrije benzine zo zwaar belast. Op de tweede plaats eindigt Italië (0,73 euro per liter) en  het Verenigd Koninkrijk (0,70 euro). Ook de accijns op LPG is met 18 cent per liter nergens zo hoog als in Nederland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Column Kees de Kort | Geen polonaise in het verzorgingstehuis

Pensioenfondsen staan er weer wat beter voor; een aantal draait zelfs de pensioenkorting terug. Kan geen kwaad, zegt BNR's Kees de Kort, maar het vertrouwen in de pensioenen is een paar jaar geleden al gesneuveld.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Bitcoin, iets voor ondernemers?

Het is een gevaar, zegt de één. Nee het biedt juist kansen, beweert de ander. Feit is dat het maar niet stil wordt rond de virtuele munt Bitcoin. Maar moet je als ondernemer al iets met de Bitcoin?

De Bitcoin is ‘erger dan de tulpenmanie’, tekende het FD onlangs op uit de mond van de voormalig president van de Nederlandsche Bank Nout Wellink. Het is een ‘hype’, een ‘bouwwerk dat elk moment kan instorten’, citeerde de krant. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem antwoordde al eerder op Kamervragen over de virtuele munt dat het ‘een speculatief karakter’ had met een ‘vooralsnog te verwaarlozen effect op de reële economie’. Virtuele munten als de Bitcoin (en de vele alternatieven als Litecoin, Worldcoin, Primecoin, Dogecoin, etc.) doen veel stof opwaaien. Ze zijn volgens sommige kenners gebakken lucht, onbetrouwbaar of zelfs gevaarlijk. Anderen zien juist oneindig veel mogelijkheden. Feit is dat het maar niet stil wil worden rond deze vreemde valuta.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Deflatie eerst in Europa, dan in de VS

Saxo Bank chief economist Steen Jakobsen geeft Europa 50 % kans op deflatie en de Verenigde Staten 25 % kans. Mike Shedlock ziet de kans op deflatie in Europa en de Verenigde Staten op 100 %, met Europa eerst. Hij haalt daar enkele zeer goede redenen voor aan: