Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 23131 tot 23135
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Rendementen op lange termijn behaal je door te beleggen in sectoren waar je bang van bent

Tegendraads beleggen is niet gemakkelijk, je moet beleggen in sectoren die iedereen haat. Je wordt aanzien als een idioot, maar het is beter om te vroeg een idioot te zijn dan te laat een idioot te zijn. Beleggen in sectoren of aandelen waar je schrik van hebt, zijn dan meestal ook de beste beleggingen - zeker als je het geduld aan de dag kunt leggen om door de zure appel te bijten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Mijnbouwaandelen spinnen garen bij onrust Groeimarkten

De recente stevige selloff in de Groeimarkten zou wel eens gunstig kunnen uitpakken voor grote mijnbouwaandelen zoals Rio Tinto en BHP Billiton. Hoe dat precies zit, leest u na de breek.

Donderdag komt Rio Tinto (FY13) met cijfers, gevolgd door BHP Billiton (H1) volgende week. En vandaag kwam Glencore Xstrata al met resultaten. De cijfers van het laatste bedrijf vielen de markt alvast niet tegen. Maar volgens analisten kunnen de mijnbouwaandelen wel eens profiteren van de recente sell off in de Emerging Markets.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Goudprijs in Kazachstan: +19%

Vandaag sprak Janet Yellen voor het eerst in de rol van voorzitter van de Federal Reserve de markt toe. Ze maakte duidelijk dat de centrale bank door zal gaan met taperen. De schade van de tapering wordt steeds meer zichtbaar, Kazachstan devalueert haar munt om valutaspeculanten voor te zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Er zitten voor miljarden aan goud en zilver in ons afval

“Miljoenen dollars aan goud en zilver liggen voor het oprapen in stortplaatsen. De edelmetalen zijn verwerkt in de componenten van oude, weggeworpen laptops, telefoons en andere elektronica. Hoe meer de vraag naar nieuwe technologie stijgt, hoe meer oude hardware we weggooien, maar met de juiste recyclagetechnieken kunnen we die metalen terugwinnen en verkopen tegen hoge winsten. Dat proces heet ‘urban mining’”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Waarom kan Venezuela wel zijn goud terug halen en Duitsland niet?

In 2012 slaagde Venezuela er in om zijn goud vanuit Groot-Brittannië terug naar eigen land te repatriëren. Wie herinnert zich niet meer de triomfantelijke aankomst van het laatste vliegtuig met 14 ton goud? Als een klein land als Venezuela dat kan op enkele maanden tijd, waarom lukt het Duitsland dan niet?

Venezuela repatrieerde 160 ton goud ter waarde van $ 9 miljard, op enkele maanden, Duitsland is voorlopig niet verder gekomen dan 5 ton op een jaar. In dat opzicht maakt een klein land als Venezuela de Duitsers compleet belachelijk. Ze hebben in Venezuela dan geen toiletpapier, ze hebben in ieder geval hun goud terug.