Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23136 tot 23140
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Is Frankrijk op weg om een ontwikkelingsland te worden?

Als vakbonden bedrijfsleiders in een wurggreep houden, belastingen absurd hoog zijn, de industriële productie daalt en de werkloosheid stijgt, moet je niet verbaasd zijn dat de buitenlandse investeerders een land liever links laten liggen. Dit is duidelijk het geval van Frankrijk. Het socialistische beleid van President Hollande blijkt totaal destructief te zijn voor het land, aldus Zerohedge.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Een volgende recessie kan de wereld niet aan

De volgende recessie zal de westerse economie zonder twijfel in deflatie storten. De rentevoeten zijn nog steeds veel te laag waardoor er geen buffer is om een achteruitgang van de economie op te vangen. De helft van de wereld is een accident verwijderd van deflatie, aldus Ambrose Evans-Pritchard.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

'VS laten rest van de wereld als een baksteen vallen'

Raguram Rahjan, de voorzitter van de Indiase Centrale Bank, heeft in naam van alle opkomende economieën, zware kritiek geuit op het monetaire beleid van de Verenigde Staten. Daags nadat de Federal Reserve besloot om de laatste stap te zetten in het beëindigen van het stimulusprogramma, zei Rahjan ‘dat de opkomende markten in 2008 de wereld uit het moeras hadden geholpen en dat ze nu niet genegeerd mogen worden.’

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Het verschil tussen goud en de Bitcoin...

Paul Singer staat al 37 jaar aan het hoofd van het hefboomfonds Elliott Management Corporation (dat zo'n 23,3 miljard dollar beheert). De financiële blog Zero Hedge publiceert Singers recente analyse van de twee ‘alternatieve munteenheden’ van het moment: goud en Bitcoin.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Zes jaar na de crisis: Nederland financiële tijdbom

Het Nederlandse kapitalisme staat zes jaar na de crisis nog altijd aan de rand van de afgrond. De banken zijn met miljarden overeind gehouden en wankelen als zombies gewoon verder. Aan een aantal veel grotere problemen is en wordt niets gedaan. Dat zijn: