Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 23146 tot 23150
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 januari 2014

Begrotingstekort Frankrijk daalt te weinig

De Franse regering is er vorig jaar niet in geslaagd haar begrotingstekort zo ver terug te dringen als gepland. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 17 januari 2014

Deutsche Bank trekt zich terug uit goudfixing

De Deutsche Bank wil niet langer deelnemen aan de dagelijkse fixing van de goudprijs. De goudprijs fixing ligt onder vuur, omdat het ruimte zou laten voor manipulatie. De vijf banken die de fix vaststellen hebben voorkennis over de markt en kunnen daar geld aan verdienen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 januari 2014

Slechte leningen bij Spaanse banken op hoogste niveau ooit

Het volume aan slechte kredieten bij de Spaanse banken blijft nog altijd stijgen. In november lag de omvang op 192 miljard euro of een aandeel van 13 procent, zo heeft de Spaanse centrale bank bekend gemaakt. Het gaat om een nieuw record. De toename is opmerkelijk want de sector, die nu nog gebruikmaakt van een Europees steunprogramma, zou dat binnenkort verlaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 januari 2014

De schalie olie boom piekt pas over 10 jaar

Schalie olie en gas zorgen voor een ware revolutie op het gebied van energie. En het is momenteel vooral de VS die groot voordeel haalt uit omvangrijke voorraden schalie olie en gas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 januari 2014

“Goud heeft geen rol in het monetaire systeem”

Marketupdate sprak deze week met Dirk Bezemer, hoofddocent Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Marketupdate vroeg Bezemer naar het ontstaan van de huidige financiële crisis en de effecten die deze crisis heeft op de huizenmarkt, op de pensioen en uw spaargeld. Maar is vooral de visie op goud die opvallend is bij Bezemer.