Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 23146 tot 23150
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Column Kees de Kort | MKB duidelijk nog niet uit de problemen

De nieuwe MKB-voorzitter Michaël van Straalen wil dat toeslagen voor avond- en weekenwerk volledig verdwijnen. "Dit geeft aan hoe groot de problemen in het MKB zijn", zegt BNR's Kees de Kort. "Dit is gewoon een kostenverlaging."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

De Fed maakt de groeilanden kapot

Meer dan een decennia lang waren de groeilanden "hot", een must have voor iedere belegger. Maar er lijkt een definitief einde te komen aan dit sprookje zegt Jesse Colombo op Forbes. De huidige crisis in de groeilanden is nog maar het begin. Jesse Colombo waarschuwde al eerder voor het huidige onheil in de groeilanden en ziet de situatie alleen maar slechter worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Een van 's werelds grootste investeerders is overtuigd dat 'fracking' aardbevingen veroorzaakt

In zijn meest recente nieuwsbrief waarschuwt Jeremy Grantham, de co-stichter van het investeringsfonds GMO, dat zo’n 117 miljard dollar beheert, voor een toenemend aantal aardbevingen ten gevolge van het “fraccen”- - een methode om schaliegas vrij te maken ...:

‘Voor mij is tenminste één connectie duidelijk en statistisch bewezen... veel duidelijker dan eender wat ik ooit op de aandelenbeurzen of in de economie zag.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Zo rijk zijn onze provincies: Brabant even rijk als Marokko, Gelderland als Cuba

De economie van Groningen is even groot als die van Jemen. Noord-Holland is economisch gezien vergelijkbaar met Bangladesh.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Laat zwakke banken op een ordelijke wijze omvallen

Sommige banken in de eurozone hebben geen toekomst en moeten opgedoekt kunnen worden. Dat heeft Danièle Nouy, de vrouw die namens de ECB toezicht gaat houden op de banken, gezegd in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Nouy zei ook dat ze de band tussen overheden en banken wil doorbreken omdat die verbintenis in haar ogen de basis vormde voor de crisis. Ze eist dat banken kapitaal aanhouden als buffer voor hun beleggingen in staatspapier.