Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23151 tot 23155
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Groei van 7,2 procent in Filipijnen ondanks tyfoons

De Filipijnen hebben in 2013 een economische groei van 7,2 procent gekend, één van de hoogste groeicijfers in Azië ondanks de natuurrampen die bij herhaling de archipel met 90 miljoen inwoners trof en wogen op de primaire productie en de infrastructuur.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

'Europa in 2034: een groen continent waar nog amper wordt gewerkt...'

Het Internationale Energieagentschap IEA voorziet dat Europa de volgende 20 jaar een derde van zijn industrieel marktaandeel op vlak van energie-intensieve exportproducten (ijzer, staal en petrochemie) zal kwijtspelen omdat het kansloos is in de concurrentie met de VS, waar energie almaar goedkoper wordt.

Hoge gas- en elektriciteitsprijzen zadelen de Europese industrie - waarin nog altijd 30 miljoen mensen werken - op met een achterstand die niet meer goed te maken valt, waarschuwen de economen van het IEA:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Is Wall Street opnieuw verkeerd over goud?

De Wall Street banken hebben niet zo'n goede track record wat het voorspellen van de goudprijs betreft. Na een berenmarkt van meer dan 2 jaar met een scherpe neerwaartse correctie en een brede basis voor een bodem, blijven de grote Amerikaanse banken negatief over de goudprijs. Net als ze de top niet zagen aankomen, zien ze nu de bodem ook niet passeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Reserve Bank of India verhoogt onverwacht de rente

De centrale bank van India, de Reserve bank of India, trok onlangs onverwacht de rente met een kwart procent op in een poging de inflatie te bestrijden. Die ligt in India op een veel te hoog niveau met circa 9 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

World Bank Ex-Chief Economist roept op tot het einde van de dollar

De dominantie van de Amerikaanse dollar is de wortel tot alle financiële en economische problemen in de wereld. Het zou veel beter zijn om de Amerikaanse dollar te vervangen door een globale supermunt, zo stelt een voormalig hoofdeconoom van de Wereldbank. De geschiedenis leert ons ook dat geen enkele munt eeuwig de globale reservemunt blijft, aldus ZeroHedge