Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23156 tot 23160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Wat is het probleem van geld?

Geld, iedereen wilt er liefst zoveel mogelijk van hebben en toch zorgt het alleen maar voor problemen. Het meeste geld dat we vandaag gebruiken, is het geld dat door de banken wordt gecreëerd. Het zijn niet de briefjes en muntjes in je portefeuille, maar de digitale cijfers op je bankrekening die het meeste geld vertegenwoordigen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Valuta opkomende economieën opnieuw onder druk

De verdere inperking van het steunbeleid van de Federal Reserve (Fed) en verontrustende cijfers over de Chinese industrie deden pogingen van centrale banken om de neergang van hun valuta te stoppen teniet.

Onder meer de Turkse lira, de Zuid-Afrikaanse rand, de Russische roebel en de Indiase roepie gingen opnieuw onderuit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Column Kees de Kort | Behoorlijke groeicijfers

Een afbouw van het Amerikaanse stimuleringsprogramma ligt voor de hand. BNR's Kees de Kort: "De groeicijfers in het derde kwartaal in de VS waren echt heel mooi. Vanmiddag worden de eerste cijfers over het vierde kwartaal bekend. Die weet de Fed natuurlijk al. Die zullen ook niet slecht worden."

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

De 3 zaken die we moeten onthouden van het WEF 2014 in Davos

Christine Lagarde, hoofd van het IMF, waarschuwde voor “het zeer reële risico” van deflatie in de eurozone. De inflatie zou dit jaar slechts 1,2% bedragen, ver onder de 2%-doelstelling van de Europese Centrale Bank en ook ver onder de Japanse inflatiegraad (1,7%). Dalende prijzen als gevolg van deflatie zouden de werkloosheidsproblematiek, de groeivooruitzichten en de ongelijkheid verder op de spits kunnen drijven.

Mario Draghi, voorzitter van de ECB, verklaarde op het WEF dat hij de mogelijkheid van een quantitative easing-programma (financiële stimulus) niet uitsluit indien het risico op deflatie blijft toenemen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

FED gaat 10 miljard “taperen”, goudprijs reageert nauwelijks

Gisteren heeft de FED bekend gemaakt dat er nog eens 10 miljard getaperd gaat worden. Vorige maand werd de start gemaakt met de tapering. De geldcreatie wordt terug gebracht van 75 miljard naar 65 miljard per maand. De goudprijs steeg na het nieuws. De markt had al rekening gehouden met deze afbouw. De valuta-onrust in de opkomende landen gaf de goudprijs extra steun. De prijs van 1 troy ounce goud steeg gisterenavond zelfs naar $1269. Goud is de safe haven wanneer een valuta in korte tijd veel van zijn waarde verliest.