Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 23171 tot 23175
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

De prijs van Fukushima: Japanse vis is gedoemd (en sushi ook...)

Tsukiji Fish MarketHet ongeval met de Japanse kerncentrale Fukushima twee jaar geleden heeft een desastreuse impact gehad op de wereldwijde interesse voor de culinaire sector van het land. Uit angst voor de gevolgen van een mogelijke radioactieve contaminatie hebben vele consumenten zich immers van de Japanse keuken afgekeerd. In Zuid-Korea werd inmiddels elke invoer van vis en andere maritieme voedingsproducten uit Japan verboden. Dat heeft zware consequenties, want vis vormt niet alleen een integraal deel van de Japanse eetcultuur, maar vertegenwoordigt ook één van de belangrijkste exportsectoren van het land.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Column Kees de Kort | Kanttekeningen en waarschuwingen

Een paar weken geleden was er sprake van euforie, want het IMF zou alle verwachtingen naar boven bijstellen, zegt BNR's Kees de Kort. "Het grote verhaal ervan is een beetje te vergelijken met dat van de Wereldbank: het gaat wat beter zo her en der."

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Vermogen huishoudens daalt flink in 2014

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Op 1 januari 2012 hadden huishoudens een gemiddeld vermogen van 27.000 euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

'Inkomensongelijkheid grootste bedreiging'

Het groeiende inkomensverschil tussen armen en rijken is de komende 10 jaar de meest waarschijnlijke bedreiging van de wereldeconomie. Dat stelde het World Economic Forum (WEF) donderdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Marc Faber geeft ultieme waarschuwing

Marc Faber acht de tijd meer dan rijp om beleggers ernstig te waarschuwen. En zijn waarschuwing liegt er bepaald niet om. Waar moeten beleggers dan zo voor vrezen?