Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23181 tot 23185
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Speelt China stilaan Hong Kong kwijt?

Op Nieuwjaarsdag namen 62.169 inwoners van Hong Kong deel aan een informeel referendum over de manier waarop Beijing zich mengt in de verkiezingen in de stadstaat. Het referendum werd georganiseerd door de prodemocratische organisatie Occupy Central met medewerking van de Universiteit van Hong Kong.

De Chinese visie op democratische verkiezingen in Hong Kong omvat onder andere een nominatieproces waarbij kandidaten gescreend worden door bureaucraten uit Beijing en een officiële bevestiging van de verkozen politici. Ruim negen op de tien mensen die aan het referendum deelnamen, wezen deze inmengingen in het democratisch proces resoluut af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Deflatie: slecht voor aandelen – goed voor goud?

Deflatie lijkt het sleutelwoord te worden in 2014. Volgens vele is deflatie ook slecht voor de goudprijs, maar Financial Sense ziet een scenario waarbij deflatie slecht zal zijn voor de aandelenbeurzen, maar goed voor de goudprijs. Deflatie zorgt voor onrust op de markten waar de goudprijs van zou kunnen profiteren. De laatste 10 tot 15 jaar profiteerden obligaties en goud zelfs meer van deflatie dan van inflatie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Zimbabwe aanvaardt nu ook yuan, yen, roepie en Australische dollar

Zimbabwe, dat sinds 2009 niet meer over een nationale munt beschikt, heeft vandaag ingestemd met het gebruik van de Chinese yuan, de Japanse yen, de Indiase roepie en de Australische dollar als wettig betaalmiddel bij handelstransacties. Tot nu toe werd voornamelijk de Amerikaanse dollar gebruikt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Een op de drie kinderen in Spanje wordt door armoede bedreigd

Een op de drie kinderen in Spanje wordt door armoede bedreigd. Zo'n 2,8 miljoen minderjarigen leven in gezinnen waar er geen geld is voor gezonde voeding, schoolboeken of kleding, zo stelt de hulporganisatie Save the Children in een rapport. Dat komt overeen met 33,8 procent van de kinderen in Spanje.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Turkse valuta weer onderuit

De opluchting over de enorme renteverhoging in Turkije was woensdag van korte duur.