Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 23206 tot 23210
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

De Turkse centrale bank heeft gisteren de rente fors verhoogd, met als doel valutaspeculanten op afstand te houden. De volgende grafiek op Goudstandaard laat zien dat de Turkse munt al jaren aan waarde verliest tegenover goud. Vergeleken met 1999 is de goudprijs in lira met een factor dertig gestegen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Effect Turkse renteverhoging bijna uitgewerkt

Gisteren verhoogde de Turkse centrale bank de rente met 4,25%, een noodgreep om de val van de lira te stoppen. Maar heeft de maatregel wel effect? Een halve dag na het rentebesluit staat de munt alweer bijna op het niveau van voor de interventie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Argentinië is bijna het nieuwe Zimbabwe

Begin december verhoogde de Argentijnse overheid de taks op aankopen met een kredietkaart in het buitenland van 20 % naar 35 %. Dit moest de eindejaarsaankopen in de Verenigde Staten tegenhouden zodat de dollars niet meer het land zouden uitvluchten. Maar dit had weinig of geen effect waardoor de dollars het land nog steeds verlieten en de reserves van het land steeds meer onder druk kwamen.

Bron: youtube.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Why Bitcoin Terrifies Big Banks

Abby Martin speaks with Andreas Antonopoulos, founder of Root Eleven and co-host of let's Talk Bitcoin, discussing how Bitcoin works, and why it's so important to have a decentralized system of money.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Spaarzin neemt voor het eerst in 20 jaar af

Nederlanders hebben minder zin in sparen. Voor het eerst in 20 jaar neemt de totale hoeveelheid spaargeld weer af, signaleert ING.