Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23216 tot 23220
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Bill Gross waarschuwt …

Het financieel systeem is labiel doordat er teveel risico in het systeem zit. De prijzen zijn kunstmatig hoog. Je kunt niet nog eens een jaar zoals dat van 2013 verwachten. Het is beter om op andere plaatsen rendement te zoeken dan in de Verenigde Staten zegt Bill Gross, topman bij vermogensbeheerder Pimco.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Voorbeeld van een spilzieke overheid … en wij maar besparen

De gemeente Amsterdam geeft het perfecte voorbeeld van een inefficiënte overheid. Overheden kunnen belachelijk veel geld uitgeven aan zaken die nergens toe leiden terwijl de gewone burger steeds meer moet besparen. De vernieuwing van het logo van de gemeente Amsterdam is daar een perfect voorbeeld van.

Ik durf er voor te wedden dat u niet gaat geloven dat de gemeente Amsterdam € 100.000 heeft uitgegeven om zijn logo te veranderen. Als het een totale vernieuwing geweest zou zijn, was dit nog aanvaardbaar - maar als u onderstaand verschil ziet tussen het oude logo en het nieuwe logo, denk ik dat u toch maar groen lacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Dubai groeit uit tot goud hot spot

De vlucht van goud naar Azië is een bekend gegeven, met niet alleen met China als bestemming. Dubai is inmiddels al goed voor 25 procent van de wereldwijde fysieke vraag naar goud. De handel in goud in deze Golfstaat heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

#Crash - Twitter zakt 20% op beurs

Twitter is donderdag kort na de opening op de beurs 20% onderuit gegaan. Omgerekend ging $5 miljard aan waarde verloren.

Beleggers zijn hevig teleurgesteld over de gepresenteerde resultaten van nieuwe aanmeldingen. De miljoenen voor optiepakketten voor medewerkers en de vooruitblik van het sociale netwerk deden de rest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Hoeveel geld heb je nodig?

De algemene perceptie is dat een goudstandaard niet werkbaar is en zelfs ronduit gevaarlijk voor de economie.

Je zal vandaag bijna geen enkele econoom vinden die zich uitspreekt voor de koppeling van geld aan goud.

Niettemin kende de wereld bijna 200 jaar een goudstandaard en gedurende deze periode groeide onze economieën het snelst.