Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23261 tot 23265
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Chinees piramidespel wankelt

De meest recente macro-economische cijfers wijzen op een afnemende groei van ‘s werelds grootste handelsnatie.

De groei van het bbp in 2013 kwam precies uit op de eerder voorspelde 7,7 procent, net zoals in 2012. Maar dit lag de jaren ervoor nog rond 10 procent per jaar, een lagere groei dus. Veel analisten menen dat de groei in het aankomende jaar verder zal vertragen naar 7,4 procent. Dit zou dan het laagste groeicijfer sinds 1990 zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Onderschat nooit de rol van goud

Goud speelt bij veel Westers georiënteerde beleggers amper een rol. En dat is vreemd, aangezien goud door de eeuwen heen zijn rol als ultieme verzekering met verve heeft verdedigd en behouden. Heeft u al goud?

Als u uw geloof in goud bent kwijtgeraakt, bent u zeker niet de enige. Een ganse horde beleggers heeft in 2013 water en bloed gezweet terwijl ze de aftakeling van de goudprijs zagen gebeuren. Zilver en de andere edelmetalen volgden dit voorbeeld grif.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

'Siberië telt meer inwoners dan Tokio en we hebben allen verschillende levenspartners'... de wereld in 2114

Hoe zal de wereld er uit zien in 2114, binnen 100 jaar, dus? Die vraag legde Ignacio Palacios-Huerta, een econoom verbonden aan de London School of Economics voor aan tien collega-economen. Hun bevindingen bundelde hij in het boek ‘In 100 Years: Leading Economists Predict the Future’. In de Financial Times somt Simon Kuper een aantal interessante hypotheses op:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

ECB staat klaar om QE boven te halen

In Europa is momenteel de dreiging het grootste om ten prooi te vallen aan deflatie. Maar bij de ECB liggen ze daar momenteel nog niet wakker van. Mario Draghi liet in Davos dan ook weten dat de ECB bereid is om deflatie te bestrijden door het opkopen van pakketjes leningen aan bedrijven en huishoudens. Er komt dus een soort van QE in Europa, er is echter nog een klein probleem.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Vraag naar gouden munten is enorm

De Austrian Mint, producent van de bekende gouden Wiener Philharmoniker, draait 24 uur per dag om de enorme vraag naar gouden munten te beantwoorden. Het munthuis heeft extra medewerkers ingehuurd en een extra shift toegevoegd aan het productieproces. De vraag is zo groot dat de uitbreiding niet voldoende is. Vorig jaar verkocht het munthuis al 36% meer dan in 2012.