Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23266 tot 23270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

De geschiedenis van QE in een grafiek

Quantitative easing door de Federal Reserve begon bijna 5 jaar geleden. En zoals dat met dergelijke maatregelen gaat, was het 5 jaar geleden ook een tijdelijke maatregel. Ondertussen passeerden QE 1, een verlenging van QE 1, QE 2, operatie twist en QE 3 de revue. Na 5 jaar zijn we dan ook op het punt gekomen dat QE afgebouwd gaat worden, zelfs voor de Federal Reserve is het genoeg geweest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Google blijft in hoog tempo bedrijven overnemen

Google heeft de smaak van het acquireren van bedrijven duidelijk te pakken. Dit weekend was het opnieuw raak. Het bedrijf koopt een start-up actief in de artificiële intelligentie met de welluidende naam DeepMind.

Opnieuw een acquisitie van Google, ditmaal van de in Londen gevestigde start-up DeepMind. Volgens technologie website Re/code heeft Google $400 mio neergeteld voor het in private handen zijnde bedrijf. Een bescheiden bedrag vergeleken bij de vorige acquisitie, nog geen twee weken geleden. Voor dat bedrijf, Nest Labs, telde Google $3,2 mrd neer. En een maand daarvoor kocht het bedrijf ook al Boston Dynamics, producent van indrukwekkende robots.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Bundesbank hint op kapitaalheffing

De Bundesbank schrijft in haar laatste maandbericht dat landen die in de financiële problemen komen eerst uit het kapitaal van de eigen bevolking moeten putten, voordat er een aanspraak gemaakt wordt op de solidariteit van andere landen. En zo krijgt de spaardersheffing van het IMF een vervolg...

Bron: citareg.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

DNB ongeloofwaardig over Nederlands goud

Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft de redactie van Citareg op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse goudvoorraad. Niet eventuele goudvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse goud bij de Canadese centrale bank in Toronto, de Engelse centrale bank in Londen en bij de Federal Reserve Bank in New York. Gevraagd werd om schriftelijke verklaringen van de betreffende centrale banken als concreet bewijs. Op 2 juli 2013 liet de DNB weten het Wob-verzoek af te wijzen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Landen in problemen mogen belasting op bezittingen invoeren

Landen die in buitengewoon ernstige financiële problemen verkeren, zouden een eenmalige belasting op private bezittingen van hun burgers moeten invoeren. Dat schrijft de Duitse centrale bank in een rapport dat vandaag naar buiten werd gebracht.