Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23271 tot 23275
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Nieuwe steun Grieken 'niet onwaarschijnlijk'

Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei dat dinsdag tegen RTL Z.

Griekenland moet daarvoor wel de stappen zetten en de hervormingen doorvoeren die met de eurogroep zijn afgesproken. Ook de Griekse begroting moet op orde gebracht worden. "Dan zijn wij bereid verder steun te bieden'', aldus Dijsselbloem. Hoe die eruit kan zien "gaan we later zien''.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

De oude meester aan het woord

Onlangs las ik een verhaal over Alan Greenspan op de site van Koos Jansen geschreven door Rein de Vries. Op zich best een goed verhaal dat Greenspan zo ongeveer neerzet zoals iedereen hem graag ziet, als de grote destroyer. Maar er is nog een duistere kant aan Alan Greenspan. Een kant die ik ooit eens prachtig beschreven zag door Bix Weir – volgens mij al weer een paar jaar terug – en die mij altijd bijgebleven is. Het is geschreven in de vorm van een getuigenis die Greenspan moest afleggen voor de Angelides commissie, waarbij hij ondervraagd werd door commissioner Roota (niet zomaar de eerste de beste) over zijn rol in de zich nu ontvouwende financiële crisis.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Goud beschermt tegen geldontwaarding

Goud wordt vaak bestempeld als een hedge tegen inflatie, maar daar valt het nodige op af te dingen. Zo is de goudprijs in euro's en dollars  vorig jaar fors onderuit gegaan, terwijl de inflatie niet opeens sterk veranderd is. Goud is eigenlijk een hedge tegen geldontwaarding, want in verschillende vreemde valuta werd goud het afgelopen jaar nauwelijks goedkoper. Een grafiek op Marketupdate laat dat zien.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Harvard econoom haalt zijn geld van de bank

Een voormalig Harvard econoom maakt publiekelijk bekend dat hij $1 miljoen heeft weggehaald bij Bank of America. Hij haalt al zijn geld van de bank, omdat hij geen rente meer ontvangt. Normaal gesproken is de rente een weerspiegeling van het risico, maar door het interveniëren van de Federal Reserve is de rente kunstmatig laag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Hedge funds steeds positiever op goud

Hedge funds breiden hun long posities in goud gestaag uit en minstens zo belangrijk: de grote short posities worden teruggedraaid. Het sentiment rond het edelmetaal verbetert, gesteund door onrust bij de Emerging Markets.