Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23276 tot 23280
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Deflatie bestaat niet

Inflatie of deflatie, dat is de discussie die vandaag de dag gevoerd wordt. Niet langer stijgen de prijzen, waardoor uw koopkracht weer toeneemt. Maar is dat ook echt zo? Lees een analyse van onze gastschrijver '24 karaat' op Marketupdate.

Bron:
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Lagarde heeft hevige deflatieangst

Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds, heeft tijdens het World Economic Forum in Davos aangegeven dat deflatie op de loer ligt. Volgens Lagarde wordt de inflatiedoelstelling van de eurozone op dit moment nog lang niet gehaald.

En dat klopt, want de ECB ziet graag een inflatie dichtbij de 2 procent, terwijl de inflatie de afgelopen maand naar 0,8 procent daalde. Dat is overigens geen uitzondering, want de deflatie neemt al maanden achtereen af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Producenten gouden munten zwaar overspannen

Wereldwijd draaien producenten van gouden munten overuren om aan de vraag te voldoen. De markt doet zijn werk: goud werd in 2013 aanzienlijk goedkoper en dat lokt kopers naar de markt. En dan hebben we het hier wel over ‘the real thing.’

Hoewel Azië te boek staan als zéér goud minded, is er ook in andere delen van de wereld momenteel een ware stormloop gaande op gouden munten. Volgens Bloomberg kan de Oostenrijkse Muenze Oesterreich AG de vraag naar gouden munten niet aan, ondanks dat er inmiddels volcontinu geproduceerd wordt. Ook de Britse Royal Mint is door de 2014 Sovereign gold coins heen. De U.S. Mint stevent op zijn beste verkopen af sinds april 2013 en de Australische Perth Mint zag de verkoop van gouden munten dit jaar met 20 procent stijgen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Arbeid zal nooit meer hetzelfde zijn

Door de alsmaar oplopende werkloosheid zien we tegelijk een opkomend probleem ontstaan in de werkende klasse. De werkende klasse bestaat uit geschoolde en ongeschoolde arbeiders en de werknemers in het midden- en hogere segment in loondienst. Daarnaast zijn er de ZZP’ers, middenstanders en ondernemers die allemaal een arbeidsprestatie leveren. Een grote groep werkende land(lot)genoten die voor een land van veel betekenis zijn. De werklozen behoren uiteraard tot de werkende klasse maar zijn tijdelijk uitgeschakeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Terwijl het volgende EU-land naar het bailoutinfuus lonkt, staat een ander alweer klaar

Dubrovnik - CroatiaKredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van Kroatië - sinds 1 juli het 28ste lid van de Europese Unie - verlaagd tot BB of de rommelstatus (‘junk’) en twee niveaus onder ‘investeringswaardig’.  S&P verwacht dat de Kroatische economie in 2014 voor het zesde opeenvolgende jaar zal krimpen. Enkel het bbp van Griekenland is de voorbije 5 jaar dieper gezakt dan dat van Kroatië.