EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23276 tot 23280 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Tijd kopen om het systeem te herstellen zorgt alleen maar voor grotere problemen

De strategie van de overheden en de centrale banken in 2008 was om tijd te kopen zodat het financiële systeem zichzelf kon herstellen. De too big to fail banken werden gered van de ondergang en er kwam een enorme welvaartstransfer op gang om de verliezen van de banken te socialiseren door het beleid van lage rente, hogere belastingen en hogere winsten voor de banken. Het ironische is dat door meer tijd te kopen, de volgende crisis alleen maar erger zal zijn aldus Charles Hugh Smith.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Jim Rogers: “Hier gaan we later spijt van krijgen”

Jim Rogers heeft een duidelijke kijk op de financiële wereld en hij wil dat de mensen goed begrijpen wat de gevolgen gaan zijn van de immense hoeveelheden geld die worden geïnjecteerd in het systeem door de centrale banken - ”Hier gaan we later nog heel veel spijt van krijgen”, aldus Jim Rogers.

Jim Rogers is bezorgd over al het geld dat uit het niets gecreëerd wordt door de centrale banken. Dit is geen uniek gegeven in de financiële geschiedenis, maar het is wel de eerste keer dat alle grote centrale banken samen ongeoorloofde liquiditeiten op de markt gooien. Er is dus een kunstmatige oceaan van liquiditeiten die goed zijn voor de financiële markten, maar die niets doen voor de economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

De wereld keert op een of andere manier altijd terug naar een goudstandaard

Kwasi Kwarteng is lid van het Britse Parlement en bestudeerde de financiële systemen van de laatste 600 jaar. Hoewel financiële systemen altijd evolueren is er in de geschiedenis altijd een constante: na excessen keert men steeds terug naar een goudstandaard om alles terug in balans te krijgen. Kwasi Kwarteng denkt echter niet dat we terug gaan naar een volledige goudstandaard, ook al zouden we dat beter wel doen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Is de Eurozone uit de crisis?

[...]

[...]

Maar is de situatie wel zo rooskleurig als het IMF en de verschillende regeringsleiders ons willen doen geloven? Die terugkeer naar de oude situatie moet namelijk gepaard gaan met het afbouwen van de steunmaatregelen die eerder getroffen werden om de crisis te bezweren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Koopkracht in Nederland terug op het niveau van 14 jaar geleden

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de binnenlandse bestedingen door consumenten de laatste jaren zijn gedaald. In de grafiek hieronder is het totale volume van de binnenlandse consumentenbestedingen in het jaar 2000 geïndexeerd op de waarde 100. In 2008 werd er 10 – 15% meer gekocht dan in het jaar 2000. Daarna kwam de klad erin.

Lees verder op Cassandraclub
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs