Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 23276 tot 23280
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Schaliegas biedt geen economisch voordeel

Het Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en Internationale Betrekkingen  onderzocht in de Verenigde Staten een aantal scenario’s met betrekking tot de olie- en gasproductie, de energiebehoefte en het energiebeleid. Tussen 2005 en 2013 is de Amerikaanse gasproductie met 33 procent gestegen, grotendeels door forse investeringen in schaliegas. Ook de olieproductie ging omhoog. Onder meer door het gebruik van nieuwe technieken waardoor moeilijk toegankelijke olievoorraden toch rendabel zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Er is een land in de eurozone dat een Triple-A rating heeft en aan de vooravond van zijn derde recessie in 6 jaar staat

Staat Finland, een van de weinige landen in de wereld dat kan rekenen op een AAA-rating van de drie grote kredietbeoordelaars (S&P, Moody's & Fitch), aan de vooravond van een derde recessie in zes jaar? Dat is alleszins de conclusie die getrokken kan worden wanneer de laatste gegevens van de Finse centrale bank worden geanalyseerd, want ook in het laatste kwartaal van 2013 kromp de Finse economie alweer met 0,8%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Schokkend nieuws over ons geld

Dit is werkelijk schokkend en hallucinant nieuws dat door de overheden en de financiële sector verborgen wordt gehouden van het grote publiek. Volgens de wet mogen banken geen geld creëren, maar deze wet geldt niet voor digitaal geld, de wet werd nooit aangepast naar de moderne tijd. Daarom dat banken zoveel geld kunnen creëren uit het niets, aldus Positive Money.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Het komt helemaal goed met de Groeilanden

De Groeilanden hebben een stevige tik op de neus gekregen van de financiële markten. Beleggers toonden weinig zitvlees en trokken omvangrijke kapitalen terug uit de regio’s. Een dip van voorbij gaande aard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

4 grafieken over goud die je hart sneller doen slaan

Je kunt er niet naast kijken, het momentum van goud zit goed. Tegen alle verwachtingen in is goud het best presterend actief op de financiële markten dit jaar. Onderstaande 4 grafieken laten de goudbeleggers alvast hun hart sneller slaan, aldus US Funds. Goud had er vorige week zijn beste week opzitten sinds oktober vorig jaar, de call opties voor een goudprijs van $ 2.200 tegen juni 2015 stegen afgelopen week 24 %, maar er is meer.