Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 23281 tot 23285
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Is het IMF bezig met een goud-gedekte Bitcoin?

Bitcoin is een fantastische uitvinding. Het grootste gevaar voor Bitcoin is dat er iets komt dat beter is. En misschien dat die mogelijkheid sneller daar is dan de meeste mensen vermoeden. Er moet een reset komen van het huidige monetaire systeem, zoveel is duidelijk. De grote monetaire machthebbers hebben ook al gezien tot wat Bitcoin in staat is. Combineer het innovatieve van Bitcoin met de aloude degelijkheid van goud en je hebt misschien wel de munt van de toekomst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Comex default is nog niet voor morgen

Januari is traditioneel een rustige maand voor fysiek goud op de Comex, maar februari is dat niet. Met nog slechts een week voor de boeg, lijkt het alsof de Comex in grote problemen zou kunnen geraken. Er zijn nu meer dan 100 claims papieren goud voor iedere ounce goud aanwezig. Maar dit is een vertekend beeld. In feite is er nog genoeg goud aanwezig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

'Bedrijven laten wanbetalers steeds vaker lopen'

Steeds vaker laten bedrijven wanbetalers vrijuit gaan. Door hogere tarieven van de rechtbank schrijven veel ondernemers openstaande facturen noodgedwongen af als verlies, in plaats van de gang naar de rechtszaal te kiezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Roubini: A Perfect Storm

De huidige turbulentie op de financiële markten is natuurlijk een kolfje naar de hand van glamourprofessor Nouriel Roubini. Hoe kijkt ‘Dr. Doom’ aan tegen het huidige koersgeweld op de beurzen en de onrust rond de Emerging Markets?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Kleine handleiding bij de tsunami die de munten van de opkomende economieën treft

High ContrastEen tsunami raasde  eind vorige week door de globale valutamarkten en liet een spoor van vernieling achter bij de munten van verschillende opkomende economieën. Zowel de Argentijnse peso (- 15%) als de Russische roebel, die zijn laagste niveau in de voorbije vijf jaar bereikte, deelden in de klappen.