Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23291 tot 23295
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

US Mint ziet verkoop goud en zilver dalen

Het Amerikaanse munthuis heeft in januari minder gouden en zilveren munten verkocht dan in de eerste maand van vorig jaar. De verkoop van goud viel 40% lager uit, terwijl de verkoop van zilver met 36% daalde. Verschillende munthuizen haalden in 2013 recordverkopen, maar het is de vraag of 2014 dat zal overtreffen...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

'Crisis in opkomende economieën wordt de nagel in de doodskist van een eurozone die de echte problemen nooit heeft

De inflatiegraad in de eurozone ligt ver onder de 2%-doelsteling van de ECB en al wat nodig is om het continent naar regelrechte deflatie (met alle gevolgen van dien) te tillen is één significante economische schok. Zulke schokken zijn nu mogelijk aan de gang in Turkije, Argentinië en China. Paul Krugman en Wolfgang Münchau bespreken de situatie in respectievelijk de New York Times en de Financial Times.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Daling aantal faillissementen is nog geen trendbreuk

Tijdens de maand januari werden in België 1.075 bedrijven failliet verklaard. Dat betekende een daling met 4,4 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. In Vlaanderen en Brussel kon een daling worden geregistreerd, maar in Wallonië nam het aantal faillissementen nog met bijna 6 procent toe. Met de faillissementen gingen in België tijdens de maand januari in totaal 2.195 banen verloren. Het voorbije jaar kon alleen tijdens de maand augustus een daling van het aantal faillissementen worden gemeld. De cijfers van januari zouden dan ook een trendbreuk kunnen zijn, maar Graydon waarschuwt dat het aantal faillissementen nog steeds bijzonder hoog ligt. Vooral de horeca, waar een nieuw recordaantal faillissementen diende te worden opgetekend, werd zwaar getroffen. Ook de werkgeversorganisaties waarschuwen dat de cijfers niet tot een overdreven optimisme mogen leiden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Nikkei diep in het rood

Een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse industrie zorgde wereldwijd voor een verkoopgolf op de beurzen. De Nikkei sloot 4,2 procent lager op 14.008,47 punten en bereikte daarmee het laagste niveau in 3 maanden.

De Japanse hoofdindex verloor een dag eerder al 2 procent. Voor het gehele jaar staat de Nikkei op een min van ruim 10 procent, waarmee de beurs technisch gezien voldoet aan de definitie van een correctie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Dit zijn de meest corrupte landen van de EU...

Corruptie kost de economie van de EU jaarlijks 120 miljard euro. Dat is zowat het equivalent van het bbp van Kroatië, Luxemburg en Bulgarije gecombineerd, blijkt uit een studie van de Europese Commissie.

Volgens driekwart van de inwoners van de EU is corruptie in eigen land zelfs de normaalste zaak van de wereld. In Griekenland, Italië, Spanje, Litouwen en Tsjechië zijn meer dan negen burgers op tien ervan overtuigd dat corruptie hun land regeert.