Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 23296 tot 23300
Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Nederland verergerde crisis met Griekenland’

Nederlandse, Duitse en Franse banken hebben de eurocrisis in 2010 verergerd door in IMF-verband gemaakte afspraken over Griekenland niet na te komen. Dat concludeert het Spaanse dagblad El País op basis van een uitgelekt ‘zeer vertrouwelijk’ memorandum van het Internationaal Monetair Fonds.

In mei 2010, zo blijkt uit het memorandum (pdf), deden Noord-Europese banken met grote hoeveelheden Grieks schuldpapier de toezegging dat zij Griekenland niet zouden laten vallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Amerikaanse student kan zijn schulden niet betalen

De schulden stijgen Amerikaanse studenten boven het hoofd. Hoewel de Amerikaanse economie aardig aantrekt, loopt het percentage wanbetalers onder de studenten alleen maar verder op. EN dat tikt aan op een schuldenberg van$1.2000 mrd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Olieprijs in groeilanden op record

De groeilanden hebben het niet gemakkelijk. Door de fors dreun van hun valuta noteert de olieprijs er in verschillende landen op absolute recordniveaus. Dit betekent dat de olieprijs er momenteel hoger is dan tijdens 2008, het jaar dat de olieprijs in dollar tot $ 150 steeg. Ondertussen staat de olieprijs in dollar ruim 1/3 lager, maar in de valuta's van de verschillende groeilanden dus niet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

'Een op vijf huizen verkocht met verlies'

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van de NOS op basis van gegevens van het Kadaster.

In totaal lag bij 17.913 woningen de verkoopprijs lager dan de prijs waarvoor de woning ooit is gekocht. Dat is 40 procent meer dan in 2012. In Gelderland en Flevoland werden de meeste huizen met verlies verkocht. In Noord-Holland en Zeeland kwam dit het minst voor.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Derde Griekse bailout zal tussen 10 en 20 miljard euro bedragen

Toplui van het IMF, de EU en de Franse en Duitse regering hebben vrijdag in Brussel een geheim topoverleg gehouden om de toestand in Griekenland te evalueren. Dat melden verschillende internationale media. Griekenland zelf was niet uitgenodigd.