Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23301 tot 23305
Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Peakoil in Europa: Italiaans olie- en gasverbruik daalt zeer snel

Ugo Bardi is professor aan de universiteit van Florence, hij is fysisch chemicus. Bardi houdt een weblog bij over de Grenzen aan de Groei, getiteld Cassandra’s Legacy, de erfenis van Cassandra.

Deze week schrijft Ugo Bardi over het snel dalende olie en gasverbruik in Italië. Hij gebruikt de cijfers van het BP World Energy Statistics Yearbook voor zijn veelzeggende grafieken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

‘Crisis in Europa is nog niet voorbij’

Bovenstaande woorden zijn door niemand minder dan de voorzitter van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann,  in een recent interview uitgesproken. Waar voorheen hij (en andere machthebbers) ons verzekerde dat “de crisis” voorbij  zou zijn, of toch bijna, houdt hij nu toch een slag om de arm.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Onze obsessie met 'gelijkheid' is ongepast

Iedereen – en vooral economen en andere sociale wetenschappers – heeft het tegenwoordig over ‘ongelijkheid’ : sociale ongelijkheid, inkomensongelijkheid, globale ongelijkheid... Dat dient dringend op te houden, schrijft Samuel Brittan van de Financial Times, want in naam van de strijd tegen de ongelijkheid stellen tal van politici en academici immers desastreuze (en vaak absurde) beleidsmaatregelen voor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Moody's behoudt rating Frankrijk maar is sceptisch

Het Amerikaanse kredietratingbureau Moody's behoudt de rating voor Frankrijk op Aa1, maar is sceptisch over het succes van de hervormingen van president Hollande. Dat heeft het agentschap gisteren bekendgemaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

Rabobank schrapt nog eens 1.000 tot 2.000 jobs

De Nederlandse Rabobank schrapt de komende twee jaar nog eens 1.000 tot 2.000 arbeidsplaatsen. Het banenverlies vindt plaats bij de centrale organisatie in Utrecht, die de lokale kantoren ondersteunt, zo maakte de bank vandaag bekend. Bij Rabobank werken in totaal 11.500 mensen.