Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 23321 tot 23325
Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Banken profiteerden van de ‘redding’ van Ierland

In juni 2013 toonde Attac-Oostenrijk in een studie aan dat de zogezegde ‘Europese steun aan Griekenland’ in werkelijkheid een massale financiële transfer naar de Europese banken is, en zelfs naar de Duitse en Franse wapenfabrikanten [i]. Een nieuwe studie, ditmaal een samenwerking tussen Ierse, Oostenrijkse en Franse andersglobalisten, deed de oefening over voor Ierland, dat door de Europese Unie  nu als ‘gered’ beschouwd wordt, omdat het in 2014 geen beroep meer zal doen op Europese steunfondsen. Voor de EU is dit het klinkend bewijs dat de Troika-politiek werkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Amsterdamse belastingdienst onder toezicht

De foutieve betaling die vorige maand is gemaakt door de Amsterdamse belastingdienst aan ruim negenduizend minima, werd zowel door technische als menselijke fouten veroorzaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Ook eerder al zijn grote culturen ten onder gegaan aan gronddegradatie

Grote culturen zijn verdwenen omdat ze er niet in geslaagd zijn om de degradatie van hun gronden tegen te gaan. Ook de moderne wereld zou een dergelijk lot tegemoet kunnen gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Wits University in Zuid-Afrika. De onderzoekers merken op dat de productiviteit van vele gronden dramatisch is gedaald door erosie, verzilting of de achteruitgang van de voedingswaarde. De wetenschappers voegen er aan toe dat door de verbeterde technologie, zoals bemesting, irrigatie of het ploegen van het land, een vals gevoel van veiligheid wordt gecreëerd. Elk jaar wordt het wereldwijde landbouwalaam volgens de onderzoekers met 1 procent gedegradeerd.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Verplicht pensioen voor ZZP'er

Er moet een basisvoorziening komen voor zzp'ers, zodat zij hetzelfde pensioen en bescherming bij arbeidsongeschiktheid krijgen als werknemers in vaste dienst. Dat bepleit de nieuwe hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps in een interview met de Volkskrant.

Bron: vergoedingbijontslag.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Ontslag door social media

Social media is niet meer weg te denken sinds de komst van Twitter en Facebook. Steeds meer mensen waaronder voornamelijk jongeren gebruiken op dagelijkse basis social media, maar is dit wel zo verstandig met het oog op een toekomstige baan? Werknemers krijgen namelijk steeds vaker ontslag door social media zoals de Telegraaf enige tijd geleden al bekend maakte.