Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 23321 tot 23325
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

'Een op vijf huizen verkocht met verlies'

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van de NOS op basis van gegevens van het Kadaster.

In totaal lag bij 17.913 woningen de verkoopprijs lager dan de prijs waarvoor de woning ooit is gekocht. Dat is 40 procent meer dan in 2012. In Gelderland en Flevoland werden de meeste huizen met verlies verkocht. In Noord-Holland en Zeeland kwam dit het minst voor.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Derde Griekse bailout zal tussen 10 en 20 miljard euro bedragen

Toplui van het IMF, de EU en de Franse en Duitse regering hebben vrijdag in Brussel een geheim topoverleg gehouden om de toestand in Griekenland te evalueren. Dat melden verschillende internationale media. Griekenland zelf was niet uitgenodigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Groeilandencrisis zal niet overslaan op de rest van de wereld

De crisis in de groeilanden zorgt voor nervositeit op de beurzen. Omdat de aandelenbeurzen de laatste jaren zo sterk gestegen zijn, verwacht nu iedereen een stevige correctie. Maar zover hoeft het niet te komen denkt Ed Yardeni op Business Insider. Hij denkt niet dat de crisis zal overslaan op de westerse landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

'200 euro per maand voor elke EU-burger, een eurodividend gefinancierd via de BTW'

'Een standaard basisinkomen van 200 euro voor al wie in de EU - of op zijn minst in de eurozone - woont en dat gefinancierd wordt via het BTW-mechanisme, zou een rechtvaardiger distributie van de vruchten van de integratie verzekeren,' schrijft de Belgische econoom en filosoof Philippe Van Parijs op het Blog van de London School of Economics. Daarvoor volstaat het een belasting van 20% te heffen op de geharmoniseerde BTW-grondslag doorheen de ganse EU, wat in totaal zo’n 10% van het bbp van de EU vertegenwoordigt, denkt Van Parijs:

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

EU verliest 120 miljard euro per jaar door corruptie

Corruptie kost Europa elk jaar 120 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt bij de presentatie van haar eerste rapport over corruptiebestrijding in de Europese Unie.